- Hvilken bok anbefaler du?

— «Den lukkede bok» av den danske forfatteren Jette Kaarsbøl. Historisk roman fra Kierkegaards og Brandes tid. Jeg husker aller best skildringen av det ødeleggende ekteskapet der hun var lidenskapelig forelsket, mens han hadde giftet seg med henne for å skjule sin homofili.

- Tre favorittforfattere?

— Amy Tan, Vikram Seth og Cora Sandel. Kunne ha nevnt mange fler, men disse har vært «øyeåpnere» for meg i ulike perioder av livet. Cora Sandel i ungdomsårene med sine vare menneskeskildringer. Amy Tan lærte meg mye om kinesisk kultur og det å være innvandrer i USA. Vikram Seth skildrer India, et utrolig kaotisk og sammensatt kastesamfunn som jeg aldri har vært i.

- Hvilken forfatter er overvurdert?

— Paulo Coelho. Han er så flink med ord at han får sagt farlig lite. Jeg likte Alkymisten godt da den kom ut, men så har det gått jevnt nedover, jeg synes ikke han har noe han skal ha sagt. Men han er nok en forfatter mange har avslørt.

- Hvilken bok leser du neste gang?

— Jeg skal i gang med Jennifer Cody Epstein sin «Når himmelen faller ned». Jeg likte hennes «Maleren fra Shanghai» svært godt, så jeg håper denne er like leseverdig.

- Hvilke bøker leser du absolutt ikke?

— Når jeg tenker at dette har jeg lest før, det kjeder meg og utfordrer meg ikke, så legger jeg boka bort. Livet er for kort til å lese kjedelige bøker, og det er jo så mye interessant og spennende å lese.