Endelig er Charlotte Qvales debutalbum ute. Nå er artisten spent på anmeldelsene. - Jeg blir selvsagt lei meg hvis jeg får dårlige anmeldelser, men jeg dør ikke av det, sier hun. Foto: Kristin Ellefsen

— Mange av låtene på albumet er allerede spilt på radio, men jeg gleder meg til at folk skal få høre de nye. På en skala fra en til ti føles gleden min som en tolv-er, sier Charlotte Qvale.

Følg FVN Mandal på Facebook, klikk her!

Mandag kom endelig debutalbumet hennes ut. Det heter «Fire Dance With Me» - og ja, tittelen er inspirert av og en hyllest til David Lynch. Han er en av Charlottes favorittregissører.

Tok regien selv

En av låtene på albumet, «The Fire», har blitt spilt mye på norsk radio det siste året. Spesielt NRK P3 har omfavnet Charlotte. Der er hun også ofte med som en av gjesterådgiverne i Lørdagsrådet.— Jeg er veldig stolt over å ha musikk som har blitt spilt så mye på radio. Opp igjennom har jeg fått mange råd om hva jeg bør gjøre, men det var først da jeg tok regien selv at musikken min nådde ut.

I februar gjorde hun to konserter under musikkbransjetreffet Bylarm, og mottok gode kritikker. Sammen med produsenten Thomas Eriksen opptrådte hun også under Gullfisken samme måned.

Vil jobbe hardt

Charlotte Qvale er fra Mandal og har livnært seg om regissør, manusforfatter, skuespiller og artist de siste ti årene. De to siste årene har hun valgt å satse for fullt som popartist.

— Jeg vet at jeg har en kjempelang vei å gå før artistkarrieren skal bli bærekraftig, men er innstilt på å jobbe veldig hardt for å få det til, sier 34-åringen.

Det var først da hun møtte produsent Thomas Eriksen at alt klaffet musikalsk. Han er blant annet mannen bak mange av bergensrapper Lars Vaular sine hits. Sommeren for snart fire år siden hørte Charlotte Thomas’ album «Cannibal» og følte at han var rett mann for hennes låter. Hun var veldig pågående og hadde bestemt seg for at han skulle si ja til å jobbe med henne. Og det gjorde han.

Befriende med pop

Mandalsjenta har en forkjærlighet for popuniversets grenseløshet.— Jeg synes det er veldig befriende å jobbe med popmusikk for det er en sjanger hvor man virkelig kan leke seg. Veien fra idé til ferdig resultat er også kort, og det er perfekt for meg som er så utålmodig, sier hun og ler.

Hun mener også at hun er så alvorlig som person at kassegitaren på toppen av det ville blitt for mye av det gode.

— Hva handler «Fire Dance With Me» om?

— Livet kjører på med sitt hele tiden. Det skjer gode ting og det skjer kjipe ting. Tittelen viser til at det ofte er lettere å akseptere det som skjer enn å prøve å kjempe mot det. I stedet for å slukke brannen, kan du danse med den.

Endelig er Charlotte Qvales debutalbum ute. Nå er artisten spent på anmeldelsene. - Jeg blir selvsagt lei meg hvis jeg får dårlige anmeldelser, men jeg dør ikke av det, sier hun. Foto: Kristin Ellefsen

Spent på anmeldelsene

De fleste av låtene ble skrevet i fjor. I den perioden ble lillebroren hennes skilt etter kun kort tid, og Charlotte greide knapt å skrive om noe annet. Det året gikk søsknene mye i fjellet og opplevde både triste og fine dager.

— Jeg følte veldig mye i den perioden, og vi fikk sett masse av Norge på turene våre, sier Charlotte i dag.

Nå er hun spent på hvordan anmelderne vil motta plata. Hun mener de som sier de ikke bryr seg om anmeldelser, lyver.

— Jeg blir selvsagt lei meg hvis jeg får dårlige anmeldelser, men jeg dør ikke av det. Uansett kan jeg ikke kontrollere den biten, så jeg må fokusere på at jeg selv er stolt av albumet mitt!