Hvilken bok vil du anbefale?

Det er så mange bøker jeg kan anbefale. Klassiske engelske romaner, Beat-poesi, psykedelisk litteratur, filmmanus eller musikfagbøker. Men jeg forblir trofast til min favorittforfatter Thomas Hardy. «Far from the madding crowd» må være den jeg anbefaler. En fantastisk roman om alt det beste i livet og i kjærligheten.

Tre favorittforfattere?

Igjen Thomas Hardy, for tragedien og romantikkens skyld. For den lille psykedelikeren i meg, Aldous Huxley, og for den snille pappaen i meg, Angela Banner sine tidløse små bøker om «Ant and Bee».

Hvilken forfatter er overvurdert?

Jeg må innrømme at jeg ikke er en stor fan av skandinavisk krim, så kanskje jeg må si Jo Nesbø. Jeg skjønner ikke helt «what the fuss is all about».

Låner du, laster du ned eller kjøper du bøker?

Jeg låner, laster ned og kjøper. Bibliotekene i Kristiansand og Vågsbygd har en overraskende god samling av engelsk litteratur. Men jeg foretrekker ekte «hard copies» fremfor nedlastede e-bøker.

Når leser du?

Jeg leser en god del musikkfagbøker i jobbsammenheng. Men det største problemet er å ha tid og tålmodighet til å lese nå for tiden. Som selvstendig næringsdrivende og tobarnsfar blir den lille tiden jeg har igjen å lese ofte brukt til å lese andres statusoppdateringer på Facebook.

Hvilken bok leser du neste gang?

Jeg er nysgjerrig på Nikolaj Frobenius sin siste bok, «Mørke grener». Jeg kjenner han godt fra filmbransjen som manusforfatter. Min kone har også en stabel med bøker på sengebordet som jeg burde kaste meg over.

Hvilke bøker leser du absolutt ikke?

Politiske biografier. Og for all del ikke sportskjendismemoarer.