Filmmeldingen som kom i 2006 skulle sikre barn og unge tilgang på audiovisuelle produksjoner av høy kvalitet. Som en følge av det ble det utarbeidet en Handlingsplan for filmsatsing på barn og unge i 2009, oppdatert i 2012. Nå er målet å få en ny oppdatering, gjennom en nasjonal konferanse i Kristiansand til sommeren.

— Vi gjør dette fordi vi skal satse på barn og unge. Det kommer fram av Handlingsplanen Kulturdepartementet har godkjent. Men det kan være på tide å stramme opp, og se om vi setter inn kreftene på de riktige stedene, sier Kirsten Bonnén Rask, daglig leder ved Sørnorsk filmsenter.

BARN&UNG-konferansen kom til etter en av debattene ved Sørnorsk filmsenters femårsmarkering i fjor. Kristiansand kommune og Cultiva er samarbeidspartnere, og konferansen skal arrangeres 8.-9. mai. Den retter seg mot de ansvarlige for gjennomførelsen av handlingsplanen, som NFI, Film & Kino, regionale filmsentre, den kulturelle skolesekken, kulturskolen og politikere.

— VI håper flest mulig vil bli med på å evaluere det pågående arbeidet, utvikle et mer samordnet ungdomstilbud og legge et godt grunnlag for dagens unge filmtalenter og morgendagens profesjonelle filmskapere, skriver Bonnén Rask i invitasjonen som er sendt landet rundt.