Regi: Cecilie Mosli Manus: Vegard Stenberg Eriksen Skuespillere: Jon Øigarden, Lena Kristin Ellingsen, Nils Ole Oftebro, Ingjerd Egeberg, Andrine Sæther, Dennis Storhøi **TV-serie

Kanal: NRK1

Premiere:** 1. nyttårsdag kl. 21.30. Etter det fortsetter serien på mandager kl. 21.30

Endelig kommer det en norsk krimserie som sparker fra seg. Serien er allerede solgt til utlandet, og blir sammenliknet med "Broen". Jeg synes den står godt, helt på egne norske ben.

Peter (Jon Øigarden) er gravende journalist i en av Norges største og mest respekterte aviser, Aftenavisen. Han får et anonymt tips om en finansskandale som involverer hans egen bror. Han velger å kjøre saken, selv om det får alvorlige følger for broren. Det viser seg etter hvert at han egentlig ikke vet hva som foregår.

Økokrim-etterforskeren Vibeke (Lena Kristin Ellingsen, "Himmelblå") tror hun blir forfulgt og at noen hacker seg inn på dataen hennes. Sjefen hennes tror hun er paranoid. Hun finner ut noe om broren til Peter, og jakten på sannheten er i gang.

I andre sentrale roller finner vi Nils Ole Oftebro ("Farlig farvann") som nyhetsredaktør, Andrine Sæther ("Berlinerpoplene") som sjefen for økokrim og Ingjerd Egeberg ("Kodenavn Hunter") som Peters svigerinne.

Allerede i første episode er det klart at det er mye som foregår bak kulissene, og at serien har mange lag. Det handler om grådighet, makt og jakten på de store nyhetene. Jeg håper bare at de ikke roter seg for mye bort underveis, men etter første episode lover det svært bra. Bak serien står brødrene Vegard og Gjermund Stenberg Eriksen, og Cecilie Mosli ("Naboer", "Orps") sitter godt i regissørstolen.

Forhåpentligvis er dette bare begynnelsen, og vi kan vente oss flere gode ting fremover. NRK Drama er nemlig allerede i gang med en ny sesong av serien. Jeg heiser flagget, og roper høyt tre ganger hurra mens jeg spent sitter i sofaen og venter på neste episode.