POP/KLASSISK

Kate Bush

Det er en begivenhet når Kate Bush gir lyd fra seg med ny musikk. Tidligere i år ga hun ut albumet «Director’s Cut», men det var bare en samling gamle låter, nyoppusset riktignok.

Det nesten timelange albumet, «50 Words For Snow», er dermed Kate Bush sitt første album med ny musikk siden «Aerial» i 2005. Det hun og hennes medhjelpere bedriver her er å skape stemninger som kan assosieres med kulde, snø og vinter. Ingen juleplate altså, men definitivt musikk som hører vinteren til.

De sju låtene er lange, og de fleste med flere temaer i seg. Det tar tid å bli kjent med noen av låtene fordi komposisjonene er komplekse og tunge. Noen av dem tungsindige. På en av de lettere låtene, glir Elton Johns stemme fint inn sammen med Kate Bush sin. Det skjer på den sterke låten «Snowed in at Wheeler Street».

Kate Bush holder som forventet et høyt musikalsk nivå både som komponist, sanger og pianist. Hvor kommuniserbart det er, kan man selvsagt diskutere. Det som er sikkert er at det lønner seg å lytte mange ganger på «50 Words For Snow» før man gir seg.