Har du vært fan av Mike Scott og hans Waterboys tidligere, men har mistet litt av interessen de to siste tiårene, er det grunn til å hekte seg på igjen. For dette er kanskje den beste platen siden «Fisherman’s Blues» fra 1988. Nå heter det altså «Modern Blues» , og Mike Scott og felespiller Steve Wickham har vært i Nashville og alliert seg med et knippe amerikanske musikere. Vi får en herlig miks av soul og folk som på den bitende gode og stemningsfulle «November Tale», og bluesrock på «Still a Freak», til den ti minutter lange reisen med «Long Strange Golden Road».

Mike Scott er «Still Burnin’» , som også er tittelen på et av hans gode soloalbum. En som også en gang ofret seg med et brennende hjerte var Elvis Presley. På låten, «I Can See Elvis», tar Scott og The Waterboys med oss opp i himmelen der Elvis er, og mange andre rockestorheter med ham, der han strør rundt seg med skildringer og meldinger som både er morsomme og viltre.

Vi snakker om noe helt annet enn den poesitunge og litt for mørke forgjengeren «An Appointment With Mr.Yeats». Mye er lett og umiddelbart, men likevel med en anelse av bandets storhetstid da vi kalte uttrykket til The Waterboys for The Big Music.