OSLO: Når det gjelder intens action kombinert med frenetisk knappetrykking er det få spill som slår Devil May Cry-serien. Nå er Capcom tilbake med det fjerde spillet i serien, her får du nok en dose med de mest spretne heltene i spillhistorien.

Spillet begynner noe overraskende med at seriens helt så langt, Dante, kommer inn i en kirke og går helt bananas, noe som går utover presten og en hel haug med andre. Fra begynnelsen av spiller du Nero, en kar som er til forveksling lik Dante, med pistoler, sverd og lang frakk. Du får i oppdrag å sette etter den tilsynelatende gærne Dante for å finne ut hva som foregår.

Akrobatisk introduksjon

Etter den ekstremt spektakulære og akrobatiske introsekvensen, blir Nero umiddelbart kastet ut i et heidundrende eventyr som faktisk overgår det du har sett i serien tidligere. Det går ikke mange sekundene før du står til halsen i bisarre klovneaktige filledukkedemoner med ljå, og allerede den første bossen er så høy som en bygård.

Nero har, som Dante, overnaturlige krefter, hvilket gjør ham så sprek at han hadde vunnet det som er av konkurranser i turn. Han kan hoppe mange meter opp i lufta, og når han først er der, kan han holde seg svevende ved å fortsette å slåss, med skytevåpen, sverd og den mystiske nærkampteknikken ”Devil Bringer”, der han drar skurkene opp i luften og slenger dem rundt. Alle teknikkene sitter som en kule i fingrene fra første stund, kontrollen er upåklagelig.

Mellom de spektakulære slåsskampene må du løse oppgaver, som å finne statuer som må plasseres på riktig plass, finne riktig vei fra A til B osv. Ganske standard, men oppgavene er akkurat passe utfordrende til at de er morsomme å løse, uten at du blir stående å stange fordi de er ulogiske.

Det lønner seg å sloss

Det lønner seg til enhver tid å slåss så stilig som mulig, dette får du nemlig poeng for. Jo fetere kombinasjoner du greier, jo større belønning får du i form av røde kuler som døde fiender etterlater seg. Disse kan du bruke til å oppgradere våpen ved spesielle statuer du finner rundt omkring, som i de tidligere spillene.

Det er riktig nok ikke så mye nytt her. I forhold til de tidligere spillene i serien går alt i nøyaktig samme spor, men denne gangen er det enda mer intenst, enda høyere tempo, enda mer spektakulært og har enda kulere bosser enn før. Devil May Cry-serien er fremdeles helt sjef innen frenetisk over toppen-action med smakøse one-linere, og anbefales for alle som liker action.

Playstation 3

Devil May Cry 4

Utgiver: Capcom

Genre: Action

Plattformer: PS3, 360, PC

PEGI: 16+