OSLO/KRISTIANSAND: Fredag er det klart for countrykveld i Idol. Et tema som passer Sørlandets store countrybass og Idol-håp, Steffen Jakobsen, som hånd i haske.

— Ja, det er greit det. Men jeg må tenke smart likevel, sier Jakobsen på telefon til Fædrelandsvennen, og forklarer hva han mener med å tenke smart.

— Jeg skal gjøre noe som ikke er A4-country, ikke sånn Bjøro Håland-style.

Synger Trace Adkins-låt

For der enkelte av de andre seks finalistene har valgt countryklassikere som Johnny Cashs "(Ghost) Riders In The Sky", Brad Paisleys "You'll Never Leave Harlan Alive" og Keith Urbans "Days Go By", har 23-åringen fra Grimstad valgt en litt mer ukjent låt. Mannen med den dype bassrøsten skal fremføre "Ladies Love Country Boys" av Trace Adkins.— Jeg føler jeg kan beherske den, og så synes jeg det er en veldig kul låt, sier Jakobsen.

— De andre har kanskje gjort et smart valg, med å velge kjente sanger som slår an. Men det spørs om de behersker låtene. Hvis de ikke gjør det, kan det virke mot sin hensikt. Men folk har ikke hørt dem synge country før, så det kan slå positivt ut for dem, sier han.

Taktisk låtvalg

I de siste finalerundene har sørlendingen gjort to store hitlåter, med U2s "One" og Leonard Cohens "First We Take Manhatten", men tidligere i konkurransen var det country for alle penga, med "Your Man", "I Need A Dollar" og "T.I.M.E.". Om han går videre, kan det bli flere ukjente låter. Så sant det blir muligheter for det da.

— Jeg velger gjerne litt mer ukjent, for da har ikke publikum noe forhold til låta. Men det kan slå begge veier, sier han.

Etter en skiløs påskeferie gleder Jakobsen seg til igjen å entre scenen på Chateau Neuf. Ulike spillselskaper tror fremdeles sørlendingen kan komme langt, men anser jentene Astrid Smeplass (16) og Siri Vølstad Jensen (17) som de to største favorittene.— Jeg må bare se hvor langt jeg kommer. Men jo nærmere man kommer en finale, jo vanskeligere blir det. Det blir hardere kjør og mer press, sier Jakobsen.