KRISTIANSAND: — Vi har avtalt at ingen skal si noe, og alle er enig om det, sier Kirsten Bonnén Rask, daglig leder av Sørnorsk filmsenter, en av de mange kulturaktørene som har tilholdssted i Kongens gate 6. — Kommunen skal presentere planene for kommunalutvalget tirsdag morgen, og vi har ingen kommentar før det, sier Harald Stensland, som har fungert som forhandlingsleder for kunstnermiljøet på Aladdin.

Midlertidig avtale

I fjor sommer vedtok formannskapet i Kristiansand ikke å selge Aladdin, men å inngå en femårig leieavtale med kulturaktørene som bruker bygget. Men uenighetene om leiepris og ansvarsfordeling for drift og vedlikehold var for store, og partene ble ikke enige om ny leieavtale. 15. desember i fjor overtok Kristiansand Eiendom som eier av Aladdin, etter Kristiansand kino, og leietakerne har etter den tid hatt en midlertidig leieavtale lik den de hadde før. I ettermiddag gjorde partene et nytt forsøk på å bli enige, slik at ikke politikerne må behandle saken på nytt. Og trolig ble partene enige.

— Vi har blitt enige om ikke å si noe før møte med kommunalutvalget i morgen tidlig, sa Hans Christian Gram, eiendomssjef i Kristiansand kommune, da han hastet ut av møtet.

Til politikerne først

Der hadde han følge av tre andre kommunale representanter; eiendomsforvalter Erik Søderlind, fagrådgiver Rune Rokseth og kulturdirektør Stein Tore Sorthe.

— Vi ønsker å informere politikerne i kommunalutvalget først. Det er tross alt de som har det siste ordet, og de skal få en anledning til å ta opp dette i morgen og respondere på det vi har kommet fram til i kveld, sier Sorthe.

— Du sier "kommet fram til i kveld". Så dere er med andre ord enige?

— Vi har hatt et møte med alle de faste leietakerne, og har i to timer diskutert alle sider. Resultatet av det overleverer jeg kommunalutvalget i morgen, avslutter kulturdirektøren.

Og ut i fra stemningen på leietakerne etter møtet, er det mye som tyder på at partene har kommet fram til en løsning som alle parter kan leve med.