OSLO: VG ga Hans Petter Hammersmark favorittstempelet fredag, ved å gi terningkast 6 før fredagens konkurranse.

Der er han sist ut i den populære sangkonkurransen, ved 22-tiden etter nyhetene på TV 2. — Jeg er spent. Jeg skal synge "Last nite" av The Strokes. Det blir bare gøy, men håper veldig på støtte fra det blide Sørland, melder en travel Hammersmark per tekstmelding fredag kveld.

Studerer musikk

22 år gamle Hans Petter er for tiden student ved Høgskolen i Staffeldstgate, på linja formusikk, menighet og ledelse.

— En klar moralsk vinner så langt, mener VGs musikkekspert.

"Hans Petter fermstår som en allerede utlært entertainer med leken soulsnert i stemmen og inviterende publikumsappell, skriver VGs musikkjournalist Stein Østbø.

Alltid sunget

Til TV 2 sier Hamemrsmark at han alltid har vært veldig glad i musikk.– Jeg har sunget masse opp gjennom oppveksten og har en meget sangglad familie som har bidratt på sin måte til dette. Har opp gjennom årene vært med i flere kor, både som sanger og som dirgent/musikalsk ansvarlig, sier Hammersmark.

Om favorittmusikk

— Jeg er veldig glad i «groove»-basert musikk, og gospel er yndlingssjangeren sammen med soul og funk. Artister jeg synes alle burde høre på er for eksempel Marvin Sapp, Andrea Chrouch, John Mayer, Jamie Cullum, Samuel Ljungblad, Per-erik Hallin... Jeg kunne nevnt i fleng, men start med å høre på noen av disse artistene så skal jeg legge ut flere navn hvis jeg går videre i «The Voice»! sier han til TV 2s egen pressetjenesten.

Hammersmark ser på konkurransen som en sjanse til å kunne leve av musikken.

— Det har alltid vært drøm og jeg er vel nærmere nå en noen gang, sier han.