KRISTIANSAND: — Jeg syns det er viktig å gi mye av skylda på artistene selv. De er nødt til å finne måter å kommunisere med publikummet sitt på, hvis ikke så blir resultatet høylytt prating og ukonsentrerte folk. Men det må selvfølgelig fungere i begge ender, også fra publikummets side, sier han.

En del av musikken

Valberg har selv ingen erfaring med å misforstå sitt eget publikum.— Publikum er så viktig for oss at de gjerne blir en del av det musikalske. Om vi misforstår publikummet vårt, slik denne masteroppgaven viser til, er vanskelig å kommentere siden vi ikke har testet det på den måten selv.

Han understreker videre hvor viktig publikum er for et band, selv om Honningbarna opererer med litt "andre regler".

— Det er klart at publikum gir oss energi hvis de er helt med. Men på en Honningbarna-konsert vil vi jo nettopp at folk skal ha litt dårlig oppførsel. Vi vil at de bråker og brøler og danser, så de ikke bare sitter og konsumerer helt stille med hendene i kryss. Vi fokuserer hele tiden på nettopp å få aktivisert hele publikummet vårt under konserten, sier han.

T elefonbruk blant de yngre

Bandet har erfaring med dårlige publikummere, spesielt på konserter for dem under 18 år.

— Vi har opplevd at folk står og filmer med telefonen sin under konsertene våre, og det er jo dumt fordi da er man ikke helt til stede. Man er nødt til å kjenne på følelsene, luktene og musikken når man først er på konsert. Men det må også nevnes at vi har en veldig positiv erfaring med publikummet her i byen, avslutter Honningbarna-vokalisten.