Grimstadgutten Steffen Jakobsen ble fredag kveld stemt ut av Idol. Natt til lørdag kom han tilbake til Grimstad og sin vante tilværelse.

Han er sliten etter alt han har vært gjennom, men er tross alt sørlending. På spørsmål om hvordan han har det, svarer han derfor som sørlendinger flest ville ha gjort.

— Jeg har det greit, jeg.

Etter utvelgelsen har han fått telefoner fra fans som ønsker ham lykke til videre, og som ønsker å følge ham videre i karrieren. Han har nemlig ikke tenkt å gi seg med det første.

— Idol har hjulpet meg til å bli noe, til å ta et steg videre i karrieren. Nå må jeg bare gripe sjansen og jobbe videre med musikken, sier Steffen.

Hva har du lært av å være med i Idol?

— Jeg har lært mye om sang og om hvordan jeg kan utvikle meg som artist. Jeg har også fått mange nye kontakter.

Det han trekker fram som den mest positive opplevelsen i Idol, er fremføringen av låten "First we take Manhatten", der han fikk mange positive tilbakemeldinger fra dommerne.

Lei av å prate om seg selv

Steffen har også måttet takle mye kritikk, noe han tar med knusende ro.

— Det går greit. Det er bare å ta det til meg. Det blir jo show ut av det, sier han.

Hva synes du om Gunnar Greve sin uttalelse fredag kveld, om at fremføringen av låten "Footloose" var en skandale?

— Han må få lov til å si hva han vil. Jeg var uenig.

Den lavmælte mannen fra Grimstad er lei av å snakke om seg selv, og når han får spørsmål om hvordan Idol har formet ham som person, tar han regien.

— Jeg tror du skal gå videre til neste spørsmål.

Steffen har nemlig måttet takle et hardt mediekjør i løpet av årets Idolsesong, og nå har han fått en overdose på den fronten. Han har ikke lyst til å snakke mer om hva Idol har gjort med ham, og han ønsker ikke å gå mer inn på privatlivet sitt.

— Jeg føler at jeg har sagt alt som er å si på det området der, svarer han kontant.

Ingen prosjekter

Nå ønsker country-artisten å slappe av og fokusere på musikken. Han har ikke noen konkrete musikkprosjekter på gang, men håper at noen vil vise interesse for samarbeid.

— Jeg håper at noen tar kontakt. Det hadde vært gøy, sier han.

Har du noen prosjekter på gang nå?

— Nei, så langt har jeg ikke kommet ennå. Det kommer sikkert etter hvert, svarer 23-åringen.