KRISTIANSAND: — I dag er vi sterkere bemannet, vi har flere utsalgssteder for bonger, nok bærehanker til kjøp av flere øl samtidig, i tillegg til en ny og mer effektiv barløsning, sier arrangør og bookingsjef for Ravnefest, Jørgen Skauge.

Solgt færre forhåndsbilletter

Jørgen nevner også at det i kveld er solgt vesentlig færre forhåndsbilletter og at det mest sannsynlig fører til mindre folk i Ravnedalen.

Kan dere garantere at man kan få kjøpt seg en øl på under en halvtime i kveld?

— Ja, det kan vi, slår Skauge fast.

Hvorfor velger dere å gå for bongesystemet når det ikke fungerte i går?

— Det var ikke systemet det var noe galt med, kun mangelen på informasjon og for få utsalgssteder for bonger. Det har vi ordnet på nå.

Kaos i går

Under fredagens første dag med Ravnefest måtte folk stå i opptil tre timers kø for å få kjøpt seg en øl. Mange var svært frustrerte og kommentarfeltet på festivalens facebook-side er i dag stappfull av sinte kommentarer. En av festivaldeltagerne, Espen Molnes (27), stod først en halvtime i kø for å kjøpe ølbong og to timer i ny kø for å kjøpe øl.

— Dette er det dårligste opplegget jeg noen gang har vært med på, sa han til Fædrelandsvennen etter han endelig stod med en øl i hånda.

Ølrekord

I følge Skauge har det aldri vært solgt så mye øl før i Ravnedalen, som det ble i går. Opp mot 3600 liter øl (ca 13.000 enheter) rant gjennom kranene. Da var det bare 400 liter igjen.

— Hadde systemet fungert hadde vi solgt ut alt sammen i går, sier han.

I tillegg til øl på skinner og nye 4000 liter i tankene, lover Skauge en strålende kveld i Ravnedalen.