SommerpåTorvet 4.jpg Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: — Tilbakemeldingene fra alle de som er med på dette spleiselaget er veldig bra. Alle er svært positive, sier Asbjørn Dovland, daglig leder hos Dolly Dimples.

Det er første året han har arrangert Tirsdagskonsertene på Fiskebrygga. Sammen med Rett i Garnet, Værtshuset Pieder Ro, Enok Nilsen, Isbaren, Fiskeeksperten Reinhartsen og Bølgen og Moi.

— Fra publikum får vi også høre at dette er en litt annen setting, der det er litt mer rolig. Det er nok en annen målgruppe her også. Mange fra 30 år og oppover. Og i utgangspunktet er det helt greit, sier han.

Gode venner

For Dovland er det vanskelig å ikke sammenligne seg selv med torsdagsbastionen Sommer på Torvet som har regjert sommerfestkonseptet i flere år.

— Vi var aldri redd for konkurransen, jeg tenkte vel at vi kom til å få en annen gruppe mennesker. Men jeg syns Sommer på Torvet, på lik linje med alt annet som arrangeres, er kjempebra for byen, slår han fast.

Geir Legreid, en av arrangørene bak Sommer på Torvet, har samme syn på saken.

SOMMER PÅ TORVET Foto: Torstein Øen

— Hos oss er gjerne to generasjoner rundt samme bord og det setter vi pris på. Jeg har også fått et inntrykk av at Fiskebrygga trekker et litt eldre publikum enn oss. Men vi er glad for alt som skjer. På generelt grunnlag er det viktig at arrangementene har litt forskjellig profil, men jeg føler vi to fungerer fint sammen, sier han.

Stappfulle torg og brygger

Og det gjør dem åpenbart. Begge arrangementene trekker stort sett stappfulle torg og brygger. Sommer på Torvet har hatt nærmere fullt torg hver gang, noe som tilsvarer rundt 2500 mennesker. Mens Tirsdagskonsertene på Fiskebrygga har hatt en svært god start med jevn økning.

— Det er vanskelig å telle så klart, men vi hadde nok nærmere 2000 mennesker forrige tirsdag. De andre tirsdagene har det vært mellom 1000 og 1500 mennesker på området, anslår Dovland.

Sommer på Torvet har etter hvert fått et yngre publikum, og politiet gikk i fjor så langt som å kalle arrangementet for"en massiv fyllefest". Dovland vil prøve å unngå noe slikt på Fiskebrygga.

— Folk avler folk, men vi ønsker jo ikke at det skal bli en fyllefest. Hvordan vi eventuelt skal hindre at noe sånt skjer får vi ta underveis.

Legreid har ikke opplevd noen store problemer knyttet til fyll på Torvet i år.

— Vi gjorde en del tiltak i fjor som fungerte, og føler det har vært rolig i år. Selv om det selvfølgelig er mange mennesker på byen denne dagen, sier han.

Ingen av dem vil oppgi noen salgstall på arrangementene, men begge smiler når de kommenterer det.

— Forrige tirsdag hadde vi omsetningsrekord. Vi har aldri omsatt så mye på en dag siden Tall Ship Races. Så det er jo veldig bra, forteller Dovland.

Ny runde neste år?

Og så til det viktigste spørsmålet: Vil de arrangere dette igjen neste år?

— Jeg vil gjerne gjenta dette neste år. Så gjelder det å få med de andre arrangørene, men det tror jeg ikke blir noe problem. Og det er ingen grunn til at vi ikke kjører det samme konseptet neste år, med temakvelder, sier Dovland.

Legreid og gjengen gir seg heller ikke med det første.

— Sommer på Torvet har blitt såpass viktig for alle som bor her at dette vil vi fortsette med.