FILMET: Mange så konserten med Lido Lido gjennom mobilskjermen. Foto: Torgeir Eikeland

— Hvert år er det et helvete for nervene å vente på billettsalget. Vi selger alltid veldig lite på forhånd, og nå først de to siste dagene har det begynt å løsne for alvor, sier en lett solsvidd festivalsjef Mats Aronsen der han sitter på Sam Eydes Plass. Dette er Canal Streets hovedscene, og bak ham er ungdomsidolet Lido Lido i ferd med å sjarmere 700 publikummere.

Kirkegården

GOD PLASS: Scenen på Sam Eydes plass rommer 4000 på det meste. 700 hørte Lido Lido på den rusfrie konserten med fri aldersgrense. Foto: Torgeir Eikeland

Etter tre uker med knallvær er Canal Street-publikummet klare for å høre musikk. Åpningskonserten onsdag på Torungen Fyr med Valkyrien Allstars trakk ifølge Aronsen rundt 1600, og på kirkegården senere samme kveld trollbandt Bjørn Eidsvåg 13-1400 mennesker.

SPRUDLET: LidoLido så ut til å ha det aldeles utmerket på scenen. Foto: Torgeir Eikeland

Arendal Sessions— Det betyr godt over 3000 besøkende, for vi hadde 5-600 på kulturhuset under Arendal Sessions, og vi hadde 400 på Barnestreet, sier Aronsen.

Senere torsdag kveld spiller Guro von Germeten, Al Di Meola og Morten Abel på Sam Eydes Plass. På Arendal Kulturhus spiller Bugge Wesseltoft med et stjernelag av andre norske jazzmusikere som blant andre Arild Andersen, Bendik Hofset, Audun Kleive og den amerikanske vibrafonisten Mike Manieri.