Får 150.000 kroner for språkforskningen sin. Foto: PRESSEFOTO UiA

KRISTIANSAND: Prisen anses som den kanskje største forskningsprisen i Norge innen medisin, realfag, humaniora og samfunnsfag, melder Universtitetet i Agder.Prisen er på 150.000 kroner. I pressemeldingen fra UiA heter det at det også medfølger Nansenmedaljen for fremragende forskning.

Dekorasjon

Dette er en sivil, norsk utmerkelse godkjent av Kongen som offisiell norsk dekorasjon. I ranglisten over offisielle norske dekorasjoner befinner medaljen seg på 15. plass.

— Dette er selvsagt veldig hyggelig. Det er en stor anerkjennelse for det jeg har holdt på med i all min forskningstid, sier Jahr til UiA.

Ernst Håkon Jahr er ansatt ved Fakultet for humaniora og pedagogikk, Universitetet i Agder.

Siden 1907

Det er Det Norske Videnskaps-Akademi gjennom Nansenfondet og de dermed forbundne fond som deler ut prisen, som ble etablert i 1897 etter Framekspedisjonens hjemkomst. Fridtjof Nansens belønning for fremragende forskning er delt i to klasser, en historisk-filosofisk, første gang tildelt 1903, og en matematisk-naturvitenskapelig, første gang tildelt i 1907. Det deles også ut en pris til unge forskere under 40 år.

Selve prisoverrekkelsen skjer på Det Norske Videnskaps-Akademis Årsmøte torsdag 3. mai.