KRISTIANSAND: — Vi har mistet den største romantikeren, det er ikke tvil om det. I løpet av tre år med "Jakten på kjærligheten" har jeg bare fått roser en gang, og det var fra Terje, sier programleder Marthe Sveberg til Fædrelandsvennen.

— Jeg hadde gledet meg til han skulle varte jentene opp med roser, frokost på senga og sykkelturer på Felleskjøpet-sykkelen sin, fortsetter hun.

Drømmen

MELKEBONDE: - Drømmen er å treffe ei jente som jeg kan stifte familie med og leve resten av livet sammen med, sier Terje Birkeland. Foto: Espen Solli/TV 2

Mandag kveld var det premiere på årets sesong av "Jakten på kjærligheten", der single bønder leter etter en livspartner. Terje Birkeland fra Evje var en av seks bønder som før sommeren presenterte seg for potensielle friere, og under gårsdagens premiereprogram understreket sørlendingen romantiker-stempelet.— Det å kunne dele alt med en person og som ikke forventer at du er en helt annen, men er fornøyd med deg som du er, det er kjærlighet, sa Evje-bonden tidlig i programmet.

— Drømmen er å treffe ei jente som jeg kan stifte familie med og leve resten av livet sammen med. Det er drømmen, sa Birkeland, som ville være veldig fornøyd om han fikk ti frierbrev.

— Men hvis det er den rette, er det jo det samme om det er to eller ett, sa han.

Ni frierbrev

Melkebonden fra Evje fikk ni frierbrev, og det var ikke nok til å bli med videre i serien. Ane Furusæther (93 brev), Øyvind Thune (43 brev), Thor Gunnar Tangen (26 brev) og Lars Tomas Kapelrud (16 brev) var de fire bøndene som fikk flest friere å velge i, og som skal jakte på kjærligheten foran flere hundre tusen tv-seere utover høsten. Birte Larsen (seks brev) og Birkeland må jakte på egenhånd.— Se her var det flere flotte jenter. Det ser veldig bra ut, sa Birkeland da han studerte nærmere det de ni frierne hadde skrevet om seg selv.

Romantikk uten kamera

ROMANTIKER: Programleder Marthe Sveberg hadde gledet seg til å oppleve romantikeren Terje Birkeland i "Jakten på kjærligheten". Men med kun ni frierbrev ble ikke Evje-bonden med videre i tv-serien. Foto: Espen Solli/TV 2

Programmet som ble sendt i går ble tatt opp i slutten av juni, og for de involverte var det godt endelig å kunne avsløre hemmeligheten om høstens kjærlighetsjakt.— Det er veldig leit at ikke alle bøndene er med videre. Men han fikk en del brev, så jeg håper det er noen der som passer for han og som får oppleve romantikeren uten tv-kameraer til stede, sier Sveberg.

— Nå skal jeg ta med brevbunka, sette meg i godstolen og lese gjennom, så det blir spennende. Det kan bli en fin sommer, avsluttet den single bonden.

- Jeg er litt glad også

Overfor Fædrelandsvennen forteller Birkeland at han ikke har problemer med å akseptere at han ikke gikk videre.

— Og det er vel letter å date jenter uten TV 2 hengende rundt, sier Birkeland, som likevel har delte meninger om å ryke ut.

— Jeg er et konkurransemenneske som ønsker å vinne. Men samtidig er jeg en person som synes det har blitt mye styr, så jeg er litt glad også. Og det har tatt mye tid, kanskje mer enn jeg hadde fått inntrykk av, sier han.

— Jeg er fortsatt singel, men det var noen interessante blant frierne, sier bonden, og avslører at kjærlighetsjakten kan få positivt utfall.

— Det er ei som jeg har begynt å bli litt bedre kjent med, sier han.