OSLO: Skuespiller, manusforfatter, låtskriver og musiker Charlotte Qvale fra Mandal, har signert med Haaland & Eidsvåg AS (Hans Petter Haaland og Simen Idsøe Eidsvåg var begge tidligere ansatt i EMI). Ifølge hjemmesiden til promoteringsbyrået, er hovedfokuset deres merkevarebygging av artistene, ikke bare albumene, året rundt.

— Jeg føler at både musikken og jeg er i veldig trygge hender. Samarbeidet betyr også at jeg kan konsentrere meg om det kreative, men guttene i Haaland og Eidsvåg tar seg av det praktiske. De har vært tungt involvert i mange plateutgivelser av betydning, og for meg betyr det også en mye større kreativ frihet enn hvis jeg var under et plateselskap, sier Qvale.

KJENTE NAVN

De satser derfor på å gjøre mye for få artister. De andre artistene i stallen er; Kaizers Orchestra, Kråkesølv, Maria Haukaas Mittet (tidligere Storeng), Oscar Danielsen, Clean Shaven Grins og Bjørn Eidsvåg.

— Det er en ære å være i så godt selskap, og jeg er trygg på at jeg har valgt riktige samarbeidspartnere, sier Qvale før hun må løpe tilbake til innspillingsstudioet.

Qvale jobber nå med debutalbumet, som blant annet produseres av Erelnd Mokkelbost og Anders Tjore (Montée).

Hun har tidligere blitt kåret til Ukas Urørt på NRK P3 for sangen «One Move» og videoen til «The Long Spin» ble plukket opp av MTV. Det er foreløpig ikke satt noen dato på når debutalbumet skal være ferdig.

ULIKE PROSJEKTER

I sommer var Qvale hjemme i Mandal, og bidro som både skuespiller og manusforfatter til arrangementet «Havet» på Lindesnes Fyr, og hun holdt sin aller første konsert med egen musikk i hjembyen. Nå jobber hun også med en ny forestilling for Stiftelsen Arkivet i Kristiansand med Kai Erland. De har tidligere laget forestillingen ”Kuan Yin – Ut av ruinene”. Premieren på det nye stykket er planlagt til over nyttår.

I tillegg har Qvale fått hovedrollen i kortfilmen «Benjamins kube» av Knut Andre Pedersen.

Qvale på Myspace

Qvale på Urørt