KRISTIANSAND: — Det er litt vemodig, det er jo blitt en fast vane for mange kristiansandere, sier Kjetil Nordhus.

Det var Nordhus selv som tok initiativ til det musikalske lavterskeltilbudet på våren 2006. Hver søndag har nye og gamle kjente tatt turen innom scenen på hjørnet av Caledonien for å skape stemning i byen.

Fem år

— I mars/april ville vi vel ha feiret et femårsjubileum, sier Nordhus.

Det er utestedet selv som har besluttet å legge ned arrangementet.

- Det skal forsåvidt bli greit å kunne gjøre andre ting på en søndag også, men det er rart med det. "Akustisk Søndag" er blitt en institusjon for mange, sier han.

Også i større byer som Oslo har artister misunt Kristiansand denne happeningen på søndager, et tilbud som ifølge Nordhus er unikt i landssammenheng. Inngangen er gratis, og hvem som måtte ønske, har kunnet komme og spille et par låter på søndagskvelden.

Slippsted

- Det er jo en plass der mange artister har kunnet komme og gjøre litt andre ting, ferske musikere har hatt en arena de kan prøve seg på, og folk har kunnet komme og promotere det nye albumet sitt, sier Nordhus.

1. juledag er altså siste mulighet for den som vil oppleve konseptet.

Faste musikere som Kjetil Nordhus, Tor Gustav Tønnesen og Kenneth Silden stiller opp, Stein Roger Sordal, som også har frekventert scenen, er bortreist for anledningen.

— I tillegg har vi en håndfull som har sagt de kommer for å bidra. Det er ikke fulltegnet, så det er bare å hive seg på, sier Nordhus.