KRISTIANSAND: Even Øygarden og Geir Kongshaug i Tenderleaves har opparbeidet seg en stor og fast fanskare i hjembyen Kristiansand. Lørdag kveld var flesteparten av disse, pluss ganske mange flere, til stede på Haandverkeren for å feire bandets andre plateutgivelse, "Follow the Trail".

Fullt band

Rundt 100 personer søkte inn i varmen og fikk servert en konsert med en opplagt og meget takknemlig Tenderleaves-gjeng.

— Tusen tusen takk for at det kom så mange, var beskjeden fra Øygarden på scenen.

Bak seg hadde han sin faste makker Kongshaug på gitar samt Trond Breen (gitar), Gunnar Sæter (trommer), Trond Tellefsen (tangenter) og Morten Martens (bass).

Gode kritikker

Av Fædrelandsvennens anmelder har Tenderleaves høstet toppkarakter for begge sine plater. Debuten kom i 2010, og siden den gang har bandet tatt en helomvending. Øygarden og Kongshaug har tidligere fortalt om hva låtene på plate nummer to handler om. Og det er virkelig musikk for mørke høstkvelder.

— Det fins mye krig, død og elendighet, og det gjenspeiles på denne plata, uttalte vokalist og tekstforfatter Øygarden til Fædrelandsvennen om "Follow the Trail" for tidligere denne måneden.

Dystrere

At bandet har valgt en tyngre og noe mindre tilgjengelig stil er det også en tanke bak.

— Vi liker ikke å gjenta oss selv. Vi vil utforske nye landskap og utfordre oss selv, sier Kongshaug.

Tross mørke tekster, var det ikke mye dysterhet å spore blant publikummerne på Haandverkeren lørdag, og Tenderleaves ble takket for plate nummer to med varm applaus og gode ord i høstmørket.