KRISTIANSAND: Kristiansen var en av tre som i november lanserte arrangørfirmaet Toffen Live. Sammen med Magne Aasheim Knudsen og Toffen Gunnufsen skulle han arrangere konserter på hele Agder.

— Det er riktig at jeg har trukket meg fra Toffen Live, sier Henning Kristiansen til fvn.no.

Kristiansen er også daglig leder i sikkerhetsfirmaet Prosec, som leverer tjenester til en rekke norske festivalarrangører. Etter det fvn.no kjenner til skal Kristiansen ha blitt utsatt for press fra arrangørmiljøet i Oslo på grunn av det som kan oppfattes som en dobbeltrolle. Han bekrefter overfor fvn.no at flere har stilt spørsmål ved dette.

— Man har ikke helt trodd meg når jeg har forsikret at Toffen Live skulle behandles på lik linje med andre arrangører av Prosec, sier Kristiansen.

Han benekter likevel at han trakk seg som følge av press.

– Det er en 50/50-fordeling mellom dette og det at jeg har mer enn nok annet å gjøre med å drive Prosec. Det var leit å måtte gi opp Toffen Live, men nå skal jo Prosec likevel være der når konsertene finner sted, sier han.

Ingen konkrete planer

I februar opplyste Toffen Gunnufsen at han jaktet på to store internasjonale artister til arrangementer på Odderøya i sommer. Begge disse ble imidlertid uaktuelle etter at de flyttet på sine respektive turneperioder. Per dags dato har selskapet ingen bekreftede konsertplaner på Odderøya eller andre steder.

— Jeg regnet med det ville bli vanskelig, og tok ikke noe for gitt. Det er dyrt, og det er konkurranse fra utlandet. Og det bør være rimelig eksklusivt, sa Gunnufsen til Fædrelandsvennen for en knapp måned siden.

Samme dag stilte han også til nettmøte på fvn.no. Hva han svarte kan du lese her:

Toffen svarte leserne: - Håper ikke folk tror det blir en ny Quartfestival

Tidligere har Toffen Live signalisert at de ønsker å arrangere 2-4 arrangementer i løpet av 2011. I tillegg til Kristiansand skal selskapet også ha vært i kontakt med aktuelle spillesteder i Grimstad og Arendal. Gunnufsen har tidligere nevnt Groos i Grimstad, Dønnestad i Kristiansand og Eydehavn i Arendal som steder de kan tenke seg å ha konserter.

Les mer om denne saken i morgendagens Fædrelandsvennen.