KRISTIANSAND: – De har masse energi på scenen og det har en tendens til å smitte over på publikum. HateSphere er også aggressivt, rett fram og veldig tungt. De er ett av mine favorittband. Musikken treffer meg rett i sjela, sier Stian Urdalen i Ballistic Booking.

Spilt over hele verden

Det danske trashmetall-bandet har eksistert siden 2000 og har gitt ut sju studioalbum. Deres siste plate kom ut i september og Urdalen antar låtene herfra blir hovedfokus når de inntar På Hjørnet sin scene i Kristiansand fredag kveld. HateSphere har i løpet av karrieren turnert verden over og spilt på de største festivalene i Europa. Nylig avsluttet de sin Headbangers Ball Tour sammen med landsmennene i Mercenary og Artillery.

– Vi satser på fullt hus og det er mye som tyder på det så langt, sier Urdalen.

To oppvarmingsband

I tillegg til danskene står også Seventh fra Arendal og Mental Disaster fra Kristiansand på scenen i kveld. De skal varme opp publikum før HateSphere setter i gang. Ifølge Urdalen er Seventh et band folk bør få øynene opp for. De spilte på Hovefestivalen i sommer og har mye bra på gang. Mental Disaster er et relativt ferskt band.

Her kan du høre en av bandets låter: