KRISTIANSAND: Etter at det har vært stille fra Erik Faber i over fire år, ble det i mars klart at kristiansanderen skal lanseres i det tyske markedet. Albumet slippes 29. april, men allerede nå er den første anmeldelsen klar.

Alle gode ting kommer ovenfra! Vi har ABBA, Mando Diao, A-ha, Nightwish og Apocalyptica, som alle er fra Skandinavia og har internasjonale hits. Norske Erik Faber, som egentlig heter Erik Alfred Faber-Swensson, har det samme, og er ikke så ny på scenen som man kan mistenke , skriver det tyske nettstedet cd-bewertungen.de.

Faber får åtte av ti stjerner for albumet, som inneholder fire nye låter og ni fra tidligere album. Det tyske musikkmagasinet skryter av nordmannen, og forstår ikke hvorfor han er ukjent for dem. De skriver at tittelsporet «Not Over» minner om A-has storhetstid, og sammenligner Faber med Morten Harket.

Jeg måtte få hjelp av min far til å oversette det, men det er hyggelige ord å ta med. Foreløpig er det bare en anmeldelse av det jeg håper blir mange, men jeg kan ikke være misfornøyd med det de skriver , sier Faber til fvn.no.

Det aller viktigste er å få spilletid på radio, slik at folket får høre musikken min , legger han til.

Med lanseringen elleve dager unna, begynner alvoret å nærme seg for Erik Faber.

— Jeg er ganske rolig med tanke på lanseringen. Om ikke det har løsnet på radio til da, så har de et mer langsiktig perspektiv på dette i Tyskland. I Norge er det veldig fokus på dato i forhold til lansering, men i Tyskland virker det ikke som det er så nøye om de selger plater i mai, juli eller september, sier Faber.

Musikkmagasinet har plukket ut sine tre favoritter fra albumet, deriblant Fabers nye låt «All In All».

Det er hyggelig at de trekker frem den, som er ny, og mener den kan måles med det jeg har gjort tidligere , sier 33-åringen.

Se og hør Faber spille her: