Det var Susanne Sundfør som stakk av med prisen for «Årets album» under årets Spellemannpris-utdeling i Oslo lørdag kveld. Dermed måtte venndølen Erlend Robstad for tredje år på rad gå tomhendt hjem fra prisutdelingen.

Deler av prisutdelingen er spilt inn på forhånd, og kategorien «Årets album» er derfor allerede offentliggjort.

Ropstad var nominert for albumet «Det beste vi får til», men sa i forkant av prisutdelingen at han neppe ville stikke av med prisen til fordel for Sundfør.

— Hun er den artisten i popsolistfeltet med lavest odds, og ifølge alle eksperttips så er hun favoritt. Hun toppet kåringen av årets beste plater flere steder. Hun er også mer profilert enn oss andre, i alle fall meg. Det skal bli tøft å slå henne, sa Ropstad til Fædrelandsvennen tidligere denne uka.

Ingen blues-pris

Heller ikke Joe Rusi fra Flekkefjord med blues-albumet «Who I Am» og kristiansanderen Ronnie Jacobsen, som sammen med Richard Gjems, Øyvind Stølefjell og Robert Skoglund var nominert for albumet «Blått rom», trakk det lengste strået under kveldens prisutdeling. Begge var nominert i kategorien «Blues», men prisen gikk til Knut Reiersrud og Mighty Sam McClain med albumet «Tears Of The World».