— Jeg ser beatkulturens massive påvirkning i 2014. Budskapet om individuell frihet, kvinnefrigjøring og kampen for homofiles rettigheter er til stede overalt, spesielt på sosiale medier, sier skribent og dokumentarfilmskaper Audun Engh.

Lørdag viser Engh fram video fra hans møte med Ginsberg.

— Det blir en ti-minutters videosnutt fra møtet. Men jeg jobber med en dokumentarfilm om Ginsberg og beatkulturen, hvor hele intervjuet på 90 minutter skal bli brukt, sier Engh.

Audun Engh er kjent som dokumentarfilmskaper, jurist og skribent. Foto: Privat

Beatkulturen vokste fram på 50-tallet i San Francisco, og ble forløperen for den kjente hippiebevegelsen de senere tiår, med Bob Dylan og The Beatles i spissen.— Bohemer og kunstnere samlet seg rundt hans ideologi, som tok for seg kontroversielle tema som ofte omhandlet frihet, sier Engh.

Foredraget blir holdt i sammenheng med utstillingen «Art Is Not an Intellectual Way of Thinking», som består av 60 originale malerier fra beatkunsten på 50-tallet, donert til UiA i 1978 av Reidar Wennesland.

— Det har vært høy interesse rundt utstillingen i sommer, og gode besøkstall, sier daglig leder på Kunsthallen, Cecilie Nissen.