— Jeg har en veldig god følelse. Ofte er jeg nervøs før slike sendinger, men nå gleder jeg meg veldig. Det er en nydelig låt jeg får lov å fremføre, sier Helene Bøksle til Fædrelandsvennen.

Fredag kveld er hun en av sju finaledeltakere i NRKs låtskriverkonkurranse «The Hit». Bøksle synger «Stormy Nights», som er skrevet av 17 år gamle Kamilla Wigestrand fra Asker.

— Sangen er skrevet av en ung og talentfull jente, som står med hjertet i hendene. Hun er veldig åpen og sårbar i teksten. Jeg forteller hennes historie, men i arrangementet har jeg lagt inn mine erfaringer og mitt levde liv. Jeg ser mye av meg i henne som 17-åring, men jeg er noen skritt foran, sier Bøksle.

Fredag kveld møter Bøksle artistene D'Sound, D.D.E., Vidar Busk, A1, Trine Rein og Jørn Hoel. Sørlandets eneste representant mener det er vanskelig å utpeke noen favoritt.

— Det er utrolig stort spenn på låtene. Artistene har lagt hjerte og sin signatur i låtene, og alle står sterkt. De har klart å gjøre det til sin, og fremfører den med hele seg, sier Bøksle, som mener Trine Reins låt «Story of Love» er fin.

— Tror du vinnerlåta blir en hit?

— Det er aldri godt å si, men jeg har i hvert fall en god følelse for min låt.

Bøksle, som er i full gang med å forberede julekonserter, kommer for øvrig med en ny plate 24. november.

— Det blir en barneplate, en liten skatt jeg har gjemt på lenge, sier hun.