— Det er fabelaktig å ha en gjeng som dette, og det er en stor glede å dele ut kulturprisen til Vennesla Aktivitetsklubb, sier ordfører Torhild Bransdal, og fortsetter:

— Det er sjelden å se personer som bruker så mye av sin fritid på å jobbe med store og krevende tiltak for ungdom.

Raymond Bærø takket på vegne av klubben, og lovet at de skal holde på med dette i mange år framover.

25 år

Vennesla Aktivitetsklubb får prisen for det arbeidet medlemmene har lagt ned gjennom 25 år for kommunens ungdom. Klubben ble startet i 1987 av ungdommer som ønsket seg litt mer action, fart og spenning i hverdagen. Gjennom årenes løp har klubben bidratt til fartsfylte aktiviteter som klatring, rafting og gokartkjøring. Klubben ønsker å vise at det er mulig å gi ungdom spenning uten alkohol eller andre rusmidler.

Vennesla Aktivitetsklubb har også vært med å arrangere Ungdommens kulturmønstring, samt vært en aktiv støttespiller til flere av ungdomsklubben Moonlight sine prosjekter og arrangement. I 2011 var klubben med på å starte opp D’Voice-festivalen, som samlet over 2000 ungdommer til et rusfritt arrangement.

I juryens begrunnelse heter det at klubbens medlemmer i alle år har arbeidet gratis for å skape et best mulig tilbud for flest mulig ungdom. De sju som mottok prisen var leder av Vennesla Aktivitetsklubb Svein Arne Carlsen og hans kamerater Terje Berntsen, Raymond Bærø, Thomas Hodnemyr, Kristoffer Abrahamsen, Sveinung Bakkan, Dani Lian, Andreas Tønnessen og Rie Ormshammer.

Kulturstipend

Det ble også delt ut tre kulturstipend. Nilab Ahmadi (18) har utmerket seg med sine male- og tegneferdigheter. Hun har blant annet to ganger gått helt til landsfinalen i Ungdommens kulturmønstring og fått kunsten sin presentert på Migrapolis på NRK.

Stipend vanket det også på musikktalentet Auver Gaaren (20). Han har gått på Vennesla musikkgymnas, og kom inn på bachelorstudiet i musikk på UiA.

Chris Ola Espebu (19) har også musikk som sin store lidenskap, og har blant annet i UKM vist at han også har danseferdigheter.

Idrettsstipend

Henrik Fjellstad (18) er en av tre som ble tildelt kommunens idrettsstipend. Noen har kanskje merket seg ansiktet til den unge lovende skiløperen på melkekartongene. Etter å ha prøvd seg både på håndball- og fotballbanen har Eirin Sangesland (19) satset for fullt på skiskyting. Hun har gått på idrettsgymnaset i Sirdal, og kan av sportslige resultater blant annet vise til en 4. plass i Norgescupen og 10. plass i NM. Henrik Meling (17) har drevet med motorcross siden han var fem år gammel, og har som mål å bli norgesmester i 125 cc for 14-18 åringer. Han tok nemlig 2. plassen i fjor.