— Målet mitt er å nå toppen. Jeg driver aldri med noe som jeg ikke har mål om å bli best i.

Det skriver Daniel Stisen i en e-post til Fædrelandsvennen. Mandalitten er akkurat ferdig med to ukers innspilling av BBC-serien «The Hollow Crown: The War of The Roses», der han har en mindre rolle. Store navn som Benedict Cumberbatch, kjent fra tv-serien «Sherlock» og filmer som «Star Trek Into Darkness» og «The Fifth Estate», og Judi Dench, kjent fra flere James Bond-filmer, er blant skuespillerne i serien, som er basert på William Shakespeares historier om Rosekrigene i England i middelalderen. «Game of Thrones» er også basert på Rosekrigene.

Tidligere NM-vinner

Stisen, som tidligere er norgesmester i bodybuilding, la for noen år siden idrettskarrieren på hylla til fordel for en karriere som actionskuespiller. 30-åringen flyttet til USA, hvor markedet for slike roller er større enn i hjemlandet. Nå har han én leilighet i Los Angeles og én i London.

Daniel Stisen har Arnold Schwarzenegger som forbilde. Her "poser" den tidligere bodybuilderen foran de kjente Hollywood-bokstavene i Los Angeles. Foto: Lars H Andersen, NRK

— Jeg liker å jobbe i utlandet, for det er der min fysikk og mitt utseende passer inn i film, som actionfilmer og episke krigsfilmer. Vi lager ikke slike filmer i Norge. Dessuten er mine ambisjoner internasjonale; å lykkes utenfor Norges grenser har vært min drøm, skriver Stisen.

— Hva betyr det for deg å være med på «The Hollow Crown»?

Daniel Stisen spiller en av kongens krigere i BBC-serien "The Hollow Crown: The War of Roses". Her er mandlitten i full utrustning. Foto: Privat

— Det å være med på «The Hollow Crown» betyr masse. Det gir meg enda mer erfaring. Jeg bruker tiden her til å lære enda mer om prosessene i de store, internasjonale produksjonene, noe jeg kan ta med meg videre. Jeg liker å ha noen å måle meg opp mot. Jeg tar imot gode råd av dem, samtidig som jeg bygger mitt nettverk innen bransjen et par hakk videre.

Kriger-rolle

Stisen ble med i serien etter at hans mentor i action/screencombat, Andreas Petrides, som er stunt-koordinator for serien, inviterte ham med. Sørlendingen spiller en av krigerne på Lancaster-siden, der Henrik VII regjerte. De kjemper mot York-siden og kong Rikard III.

— Jeg er en av de sju siste krigerne som står side om side med Henry VII når han henretter kong Rikard III etter den siste krigen, forteller Stisen.

Egne prosjekt

Den muskuløse mandalitten har hatt statistroller som muskelmann i norske tv-serier som «Dag», «Lilyhammer» og «Hotel Cæsar». I følge den internasjonale filmdatabasen, IMDB, har han flere prosjekter på gang. Deriblant den norske spillefilmen «Siste skrik» og hans egen «Never Too Big».

— Jeg er involvert i flere prosjekter som er på utviklingsstadiet. Jeg jobber tett på et norsk spillefilm-prosjekt som nærmer seg innspilling, og så har jeg et eget prosjekt som jeg jobber med mot det amerikanske fitness-markedet som jeg kaller «Never Too Big». Jeg lager en pilot nå, og har planer om å lage en spillefilm av den i USA i løpet av et par år. Den omhandler bodybuilding og fitness-bransjen på godt og vondt, sier mandalitten.