— Jeg er beæret over å ha mottatt prisen. Hele arrangementet på Søgne Gamle Prestegård var veldig trivelig, og jeg fikk møtt mange bekjente. Jeg har drevet Udhavn Teater i Søgne siden 2001, så det begynner å bli en del år! Så det er gøy at det blir verdsatt, forteller en stolt Knut Walle til Fædrelandsvennen.

66-åringen fra Hadsel ble overrakt prisen av Søgnes ordfører Astrid Hilde under Nyttårskonserten på Søgne Gamle Prestegård søndag kveld, som ble arrangert av Prestegårdens venner. Det var hans glødende engasjement for teater i nærmiljøet som var begrunnelsen til komiteen:

Knut Walle har drevet Udhavn Teater i Ny-Hellesund i Søgne siden 2001, hvor det har blitt satt opp 15 forestillinger. Foto: Sondre Steen Holvik

— Knut Walle har gjennom sitt betydelige bidrag til Søgne kommunes kulturliv og hans brennende engasjement for Ny-Hellesund gjort oss stolte av bygda vår. Walle er en verdig mottaker av Søgne kommunes kulturpris for 2015, uttaler komiteen til nettstedet n247.no.Kulturprisens komité bestod av ordfører Astrid Hilde, enhetsleder for kultur i Søgne, Pål Karsten Kristensen og leder for Tjenesteutvalget i Søgne, Christian Eikeland. Prisen bestod av 10.000 kroner, og et kunstverk fra keramiker Ann Beate Tempelhaug, noe som falt i god smak hos skuespilleren.

— Å få en spesiallaget skulptur som pris var ekstra stas. Det setter jeg veldig stor pris på, forteller Walle, som debuterte i dobbeltrollen Dromio i stykket «Tvillingene» av William Shakespeare ved Teateret vårt i 1972. For mange er Walle et kjent fjes fra flere norske filmklassikere, blant andre «Reisen til Julestjernen», «Veiviseren», «Håkon Håkonsen», samt nyere filmer som «Kautokeino-opprøret» og «Julenatt i Blåfjell». Siden 2001 har Walle vært delaktig i 15 forestillinger på Udhavn Teater.