— Det var bare en bagatellmessig operasjon i kneet. Jeg skulle på jobb i Bergen tre dager etterpå, men i stedet for å sitte på et fly til Bergen, endte jeg i en ambulanse, sier Rune Andersen.

Komikeren har slitt med et problematisk kne i tre år, men har ikke følt at det har vært dårlig nok til å operere. Men under sauesanking med Trond Moi i Valle i sommer fikk Andersen igjen trøbbel med kneet. Operasjon ble planlagt til desember, etter at turneen med Løgnaslaget var avsluttet.

Isolat

Men etter operasjonen fikk han en stafylokokkinfeksjon, som er svært farlig og smittsomt. Dermed måtte han tilbringe julen på isolat på sykehuset.

— Det finnes et ord som passer dårlig på Sørlandet som beskriver hvordan det har vært. Det har vært et helvete, konstaterer Andersen.

— Men dette er ingenting mot det andre mennesker opplever. Jeg har slitt en måned, andre går i årevis. Men det er det tøffeste jeg har gjennomgått, legger han til.

Tilbake på beina

Dette er bildet Rune Andersen la ut på Facebook tirsdag kveld. Foto: Privat/Facebook

Infeksjonen slo Andersen helt ut, og til Nettavisen, som først omtalte saken, fortalte sørlendingen om en alternativ julefeiring der mye av tiden har blitt tilbrakt i horisontal stilling. Tirsdag kveld kunne han stolt dele et bilde på Facebook tatt ved Norsk idrettsmedisinsk institutt, med følgende melding:"Jeg står og går på mine egne ben for første gang på en måned!!! Ikke så langt, kanskje, men nok til at det er vanskelig å holde tårene tilbake. Takk til alle som hjulpet og støttet meg gjennom denne tiden, — dere vet hvem dere er! Og takk til fysioterapeut Håvard Moksnes"

— Nå er det virkelig hurra for Andersen. Det har blitt mantraet mitt, sier komikeren, med hentydning til showet han turnerte landet rundt med i 2004 og 2005. ## Gammel gymlærer

— Jeg har fått utrykkelig beskjed om å ta det rolig og forsiktig, og skal gå på antibiotika i fire til seks uker. Men bare det å kunne gå og hente seg en kaffe, og bære den til sofaen, er vidunderlig. Selv fysioterapeuten hadde ikke trodd det skulle gå så fort. Men jeg er gammel gymlærer, og har gjort noen små styrkeøvelser, sier Andersen, og viser at humoren er intakt.

— Har du vært engstelig i løpet av sykdomsperioden?

— Ja. Og legene har ikke gitt meg falske forhåpninger. De har vært opptatt av at jeg skulle forstå alvoret i dette. Det kan ta lang tid å bli frisk igjen. Jeg kunne håpe det beste, men måtte være forberedt på det verste. Og det kommer til å ta lang tid før jeg er der jeg var.

Til syden

Andersen hadde egentlig planlagt å reise til Gran Canaria i forrige uke, for å tilbringe vinteren der og jobbe fram et nytt show. Sykmelding er ikke et alternativ, og tirsdag fikk Andersen klarsignal for å reise til syden. Onsdag kveld satt den friskmeldte komikeren på flyet sørover.

— Det er en jobbetur, der jeg skal skrive manus til et nytt show. Samtidig skal jeg hjem fire-fem dager i måneden, før å gjøre eventjobber. Ingen skal merke at jeg er syk. 24. januar står jeg på scenen igjen i Oslo, sier Andersen.

I april returnerer han til Norge igjen, for å tilbringe sommerhalvåret på Randøya.