KRISTIANSAND: — Nei, er det sant? spurte guttene lettere nervøst da de fikk høre at haugevis av Olsenbanden-fans fylte foajeen inne på kinoen og fortauet utenfor for å få et glimt av den populære guttegjengen, og kanskje også en autograf.

Årsaken var at den tredje filmen om Olsenbanden som rampegutter, «Olsenbanden jr. på Cirkus», hadde førpremière i Kristiansand i går ettermiddag. Denne gangen møter publikum nye fjes.

— Guttene som spilte i de første to Olsenbanden jr.-filmene er nå blitt for høye, hengslete og kvisete, forklarte Rune Trondsen, produsenten fra Nordisk Film, lattermildt.

Det er få norske familiefilmer som har hatt så stor suksess som filmene om Egon, Benny og Kjell. De har sjarmert seg inn i både store og små hjerter, og forventningene til den tredje Olsenbanden jr.-filmen er store. Guttene var derfor ganske nervøse for å spille de populære figurene.

— Jeg synes han som spilte Egon før var veldig flink, så jeg følte at «dette må bare bli bra», ellers blir det ille. Her kommer vi som nye gutter og så gjør vi det dårlig, det går ikke, mener Ola Høgåsen Mæhlen (14), som spiller sjefsrampegutten Egon.

— Dette er noe som går i arv, fra de voksne, til dem som spilte i de to første Olsenbanden jr.-filmene og så til oss. Vi har sett litt på hvordan de gjorde det, men vi har også gjort det på vår egen måte, sier Ole Martin Wølner (15), som spiller Benny.

— Var dere selv fan av Olsenbanden før dere ble valgt til å spille dem?

— Ja, jeg er kjempefan. Jeg har sett alle filmene og alt som har gått på tv, smiler Robert Opsahl (14) som spiller Kjell.

Også denne gangen havner guttegjengen i vanskelige situasjoner. Egon har funnet ut at barnehjemsbestyreren og kona har tenkt å sabotere Cirkus Flamingo som skal komme til byen, slik at de kan overta det. De har laget en djevelsk plan, som involverer Biffenbanden og en bombe i en rød koffert. Derfor må Egon klekke ut en plan, slik at Kjell, Benny og dynamitt-Harry kan hjelpe ham å sabotere sabotasjen. Men når Harry er ukonsentrert, Benny vimsete og Kjell har totalkrasj på Valborg, da nytter det ikke om ting er aldri så taima og tilrettelagt.

— Vi fikk se filmen før den var helt ferdig, og jeg synes den er veldig bra. sier Egon-Ola.

— Ja, men jeg var ikke helt fornøyd med meg selv da jeg så filmen. Men det sa alle sammen om seg selv, så det er nok bare fordi det er så rart å se seg selv på film, forklarer Benny-Ole.

Guttene ble plukket ut til å spille Egon, Kjell og Benny etter at de først hadde spilt dem i en Olsenbanden-musikal på teateret Oslo Nye. I syv uker i mai og juni ble filmen spilt inn, og nå står to uker med reising og promotering på kalenderen.

— Hva med skolen da?

— Vi må jo ha litt fri, men det gjør ikke noe, ler Egon-Ola.

— Det er det som er gøy med film i forhold til teater. Vi fikk reise rundt og se mange forskjellige steder under innspillingen og nå under promoteringen. Det er spennende, sier Benny-Ole.

— Hvordan er det å være kjendiser, da? Er kameratene misunnelige?

— Ja, noen av dem er det. En fyr i klassen min er sur fordi han ikke kom videre fra auditionen, forteller Egon-Ola.

— Men de aller fleste tar det positivt og synes det er kult og stas, smiler Benny-Ole og Kjell-Robert.

Filmen har première 10. februar.