OSLO: AS Fidalgo drives av Arild Frøyseth og Frank Stavik fra Kristiansand, og de to herremennene kan nok vente seg noen reaksjoner i etterkant av lanseringen. Selskapet velger nemlig å lansere filmen før Medietilsynet har fått sett på den.

— Vi får nok noen reaksjoner, vi står juridisk ansvarlig for visningen av filmen. I teorien betyr det at de som synes dette blir for ille kan gå til sak mot oss, men vi regner i utgangspunktet ikke med at det blir noen straffesak av dette, sier Arild Frøyseth.

"Taxidermia" er regissert av ungareren György Palfys, og inneholder en rekke usmaklige scener som sex med et nyslaktet dyrekadaver og utstopping av et menneske. Frøyseth mener at man enten vil elske eller hate filmen.

— Vi synes det er en god film, enkelt og greit. Og det er derfor vi velger å vise den. Filmen er provoserende, rå og røsker tak i folk. Felles for alle som har sett "Taxidermia", uavhengig av hva de synes om den, er at de ikke går uberørt ut av kinosalen etterpå, sier han.

Grusom historie

Filmen har 18 årsgrense og vakte sterke reaksjoner da den ble vist under filmfestivalen i Cannes i år. Handlingen baseres på historien om tre generasjoner, bestefar, far og sønn, som alle har sin besettelse. Vi møter først en soldat som er besatt av sex i alle former og fantasier, så en sønn født med grisehale som blir mester i hurtigspising. Sammen med en kvinnelig mester av samme kaliber blir tredje generasjon unnfanget, en skinnmager sønn med taksidermi som yrke og lidenskap.

På spørsmål om hvilket publikum denne filmen vil appellere til, svarer Frøyseth:

— Den er nok ikke for de sarteste sjelene av oss, men for alle som har sans for god kvalitetsfilm. Den er ekstrem visuelt, men man pådrar seg ikke varig skade av å se den... i hvert fall ikke for mer enn et par dager, sier han humoristisk.

Fokuserer på filmer med egenart

På sine egne nettsider skriver AS Fidalgo at de legger vekt på distribusjon av kvalitetsfilmer med en egenart og et innhold utover det vanlige.

Med "Taxidermia" oppfyller nok selskapet i høyeste grad sin målsetning.

«Taxidermia» blir i første omgang satt opp på Klingenberg kino i Oslo før den blir gjort tilgjengelig for resten av landet. Mest sannsynlig vil også filmen bli vist i Kristiansand etterhvert, opplyser Frøyseth.