ARENDAL: Hovefestivalen annonserer på sine hjemmesider at Killswitch Engage og Converge skal spille under neste års festival.

Killswitch Engage har til nå gitt ut fire album, og skal ha solgt nærmere 1 million album i hjemlandet i løpet av karrieren. De ga ut sitt siste album i november i fjor. Bandet er for tiden på turne i USA sammen med blant andre Lamb of God, som spilte under årets Hovefestival.

Converge har spilt sin hardslående blanding av hardcore punk og metal siden 1990, og de ga i fjor ut sitt syvende album.

Bookingansvarlig Toffen Gunnufsen skriver i en pressemelding at begge bandene har vært etterspurt av publikum.

— For hardcore- og metal-entusiaster er dette som å få juleaften to ganger i en og samme uke. Spesielt har Killswitch Engage en veldig høy stjerne om dagen, og det er få band vi har fått like mange spørsmål om. Vi er veldig glade for å ha fått dem på plass.

Begge bandene kommer fra staten Massachusetts i USA, og begge regnes for å være hjemmehørende i sjangeren metalcore. Sjangeren brukes ofte i omtale av band som blander hardcore punk og metall, og er en sjanger ikke alle er like glade for å bli plassert i.

Converge-vokalist Jacob Bannon mener bandet best kan klassifiseres som aggressivt.

— Vi er et band som du må bruke tid på for å skjønne. Hvis ikke, så er vi bare en stor demning av støy, sier han i et intervju med MTV.