KRISTIANSAND: Underholdningsprogrammet ble sendt direkte fra Torvet i Kristiansand lørdag kveld i forbindelse med Starts hjemmekamp mot Lillestrøm søndag. Programledelsen, med Øyvind Fjeldheim og Barbro Fagerbakk i spissen, har de siste dagene henvendt seg til Start utallige ganger for å få Strømstad på scenen, men én time før «avspark» hadde trener Stig Inge Bjørnebye fortsatt ikke gitt noen bekreftelse på om midtbanespilleren ville møte opp.

— Foreløpig går vi ut fra at han ikke kommer. Han skal ikke på før andre del av sendingen, så hvis han dukker opp er han hjertelig velkommen. Men vi har tatt han ut av kjøreplanen, sa redaksjonssjef Aarsnes til fvn.no bare minutter før sendingen startet.

Etterpå måtte han konstatere at Starts midtbanejuvel uteble.

— Stig Inge skjønte vel vår argumentasjon med at programmet er til for Start og byens befolkning dagen før kamp, men Strømstad glapp for oss, medgir han.

- Surt

Redaksjonssjefen er lite begeistret for mottakelsen programmet har fått i Start-leiren. Også Alex Valencia, som skulle deltatt i en quiz sammen med Lillestrøms Kasey Wehrman, trakk seg i siste liten.

— Det er litt surt. Programmet er til for å skape blest. For de som møtte fram var det uheldig at de ikke fikk møte sine helter, sier Aarsnes, som samtidig uttrykker forståelse for at spillerne må prioritere det sportslige.

— Vi skjønner argumentasjonen med at den kommersielle underholdningen må vike for for det sportslige, sier Aarsnes.

Han gledet seg imidlertid over et forhåndsinnspilt innslag med Bård Borgersen, den eneste av Start-spillerne som bidro i TV2s sending fra Kristiansand.

Nordlie tilbake

I stedet for underholdning med spillerne, hadde TV2 fått tak i tidligere Start-trener Tom Nordlie, samt Erik Solér, Rolf Løvland og trenerlegenden Karsten Johannessen.

— Jeg føler at jeg har et godt forhold til mange i byen, både supportere og spillere, sa Nordlie fra scenen.

Han fikk utdelt supporterutstyr og et fat fra Menighedens leder Børre Fredriksen som en takk for tiden i Start.

På scenen fikk også publikum oppleve urfremføring av Bjøro Hålands «I love Norwegian Country» i ny rap-drakt. Låten ble fremført sammen med MadCon, til stormende jubel fra de mange hundre fremmøtte på Torvet.