Rikskonsertene og Alarmprisen har igjen slått seg sammen om å dele ut en felles pris til en norsk artist eller et band i etableringsfasen.

Den nyetablerte RiksAlarm!-prisen gir en heldig vinner sjansen til å reise på en full Norgesturné, få øvingsfasiliteter tilgjengelig før turneen og få sin egen showcase på by:Larm i Oslo. Prisen deles ut under Alarmprisen på Sentrum Scene i Oslo 27. oktober i år.

Viktig støtte i etableringsfasen

Samarbeidet kommer som en konsekvens av Rikskonsertenes ønske om å fronte norske band og artister og introdusere den for det norske konsertpublikummet og Alarmprisens engasjement i å sette fokus på det som rører seg blant de ikke fullt så etablerte artistene.

— Å fokusere på artister i etableringsfasen som har et stort potensial til videre kunstnerisk utvikling, er målsettinger som er helt i tråd med Rikskonsertenes INTRO-arbeid, en drahjelp til artister som skal sette dagsorden for morgendagens pop, rock og elektronika, sier Helge Skansen i Rikskonsertene i en pressemelding.

Sterkt apparat i ryggen

Alarm mener også at nettopp RiksAlarm! er en utrolig viktig pris.

— Å komme seg ut på veien og få spilt landet rundt er essensielt for å lykkes som band i dag og det er ikke alle forunt å ha et så stort apparat som Rikskonsertene i ryggen når man reiser på turné, sier styreleder i Alarm Paal Ritter Schjerven.

Kravene til artistene som søker på årets RiksAlarm!-pris er at de er i gang med en profesjonell karriere, at de artisten/bandet er CD-aktuell (står på utgivelsesplanen til et plateselskap) eller fra før har minst én CD-utgivelse på markedet og at artisten/bandet ikke nylig har vært på en Norgesturné. Artister og band med godt etablerte karrierer anbefales ikke å søke.

Se hvordan du søker på www.rikskonsertene.no

Fristen for å søke er 12. oktober.