KRISTIANSAND: — De er det mest lovende norske bandet akkurat nå. De er unge, men veldig komplette, både når det gjelder tekniske ferdigheter og musikkforståelse, sier Rune Grønn, daglig leder hos Sonet. Sonet er en underavdeling av Universal og tar seg normalt av distribusjon av norske rockeband som for eksempel Jim Stärk og Turboneger.

— Nå har vi undertegnet en artistavtale med Heroes & Zeros, sier Rune Grønn. I praksis betyr det at bandet har kontrakt med Universal, men at Sonet tar seg av direkte kontakt.

— Det var Sonet som distribuerte EP-en vi ga ut, og vi var veldig fornøyd med samarbeidet, sier bassist Lars Løberg Tofte.

Etter å ha vunnet Zoom-konkurransen i november i fjor, og P3s Urørtpris i februar har de vært regnet som et av landets mest lovende band. 6. juni ga de ut EP-en «Circles», og en måned senere spilte de på Quartfestivalen. Det er derfor ingen overraskelse at det hardtslående bandet har fått platekontrakt. Samtidig har de vært klare på at de ikke skriver under på hva som helst.

— Vi hadde jo noen krav som vi ikke ville fire på, men det var ikke vanskelig å bli enige. Det gjaldt for eksempel kunstneriske ting, sier Løberg Tofte.

Kontrakten innebærer distribusjon i Norden, uten at det dermed er bestemt at den første plata som spilles inn, skal utgis utenfor Norge. Det er også rom for å utvide kontrakten til flere plater. Utgivelsen av den første fullengderen skjer ikke i år.

— Det viktigste for oss er å få drive med musikk og spille. Det at vi nå har kontrakt og også egen manager frigjør en del tid for oss, sier Løberg Tofte.