ARENDAL: — For min del er det tilbake til studietida. Jeg er helt i fyr og flamme. Det er fantastisk!, sier en tydelig stolt presseansvarlig ved Canal Street, Hanne Juul, til fvn.no.

Hun gleder seg som en unge til å se heltene sine spille i Arendal og skal bruke tiden fremover til å varnme opp til konserten med å spille platene til Waterboys høyt over anlegget hjemme.

  • Jeg må nok det, ler Juul.

En konsertopplevelse av de store

Hun mener alle som interesser seg for musikk fra 80 og 90-tallet nå bør kjenne sin besøkelsestid og kan vente seg en konsertopplevelse av de helt store.

— Musikken deres appellerer til en bred skare av mennesker og på tvers av alle aldre, mener Juul.

Det irske bandet ble dannet i 1983 av Mike Scott. Bandets besetning anno 2007 består seg av Mike Scott, Steve Wickham, Richard Naiff, Mark Smith og Damon Wilson.

Bandet har foretatt en reise gjennom big music, rock and roll og keltisk folkemusikk i løpet av sin musikkarriere.

Den største hiten hadde de med låten "The Whole of the Moon" i 1985. Ved utgivelsen av deres tredje album "This is the Sea", trodde mange at bandet skulle klare å vippe U2 av tronen, men bandets frontfigur, Mike Scott, ønsket å gå sine egne veier. I stedet for å gripe sjansen til kommersiell suksess, satte Scott bandets musikalske reise i høysete, og vendte den engelske musikkbransjen ryggen.

Jeff Healey kommer

En annen artist som også er klar for festivalen er Jeff Healey. Den kanadiske artisten er en velrenommert bluesgitarist med stor salgssuksess.

— Han regnes som en av bluesens mest innflytelsesrike bluesgitarister, sier Juul til fvn.no.

Sjekk ut Waterboys på Myspace