Selv om du er superstjerne, er det ingen garanti for at du vil lykkes med alle filmene dine. Sharon Stone har forsøkt noen år nå, og får det ikke helt til.

Hun er bare en av mange som spiller i årets minst suksessrike filmer, skriver Reuters. Ingen komedier havnet på bransjebladets Varietys liste. Mange er derimot dramafilmer eller nyinnspillinger.

Kalkunformel

Variety skriver at det er enkelt å måle en suksess, verre med en fiasko. En film kan være en fiasko i USA, men tjene gode penger i utlandet. De mener likevel å kunne hevde at følgende filmer var en fiasko, basert på hva filmen totalt kostet å lage og hva den tjente.

Enig eller ikke, her er Varietys alfabetiske liste med kommentarer:

All the king's men: Filmen hadde vinnerformelen: Sean Penn, Kate Winslet, Jude Law og en Oscar-vinnende regissør og manusforfatter – Steve Zaillian. 55 millioner dollar-filmen lettet likevel ikke, og den fikk en dårlig start da det ble kjent at den måtte holdes tilbake et år for ekstra redigering.

Basic instinct 2: Kostet 70 millioner dollar å lage. Hva ødela? Sharon Stone viste ikke like mye som i den første filmen. I tillegg hadde det gått så mange år siden den første filmen, at det egentlig aldri var etterspørsel etter en oppfølger.

Flushed away: Animasjonsfilmen kostet 150 millioner dollar, og Variety mener den trolig hadde blitt bedre med et lavere budsjett. I tillegg kom filmen samtidig med mange andre gode animasjonsfilmer, pluss at «Borat» fikk mye oppmerksomhet.

Flyboys: Hollywood omfavner ikke filmer fra andre verdenskrig. Majoriteten av kinogåere i USA er tenåringer. De beinflyr ikke til kinoen for å se krigsfilmer, i hvert fall ikke når det ikke er et stjernelag på rollelisten. Filmen kostet 60 millioner dollar å lage.

The fountain: Denne kjærlighetshistorien skulle egentlig hatt Brad Pitt i hovedrollen. Han trakk seg, og inn kom Hugh Jackman. Med Brad Pitt var budsjettet 70 millioner dollar, uten ble det 35 millioner. Filmen tapte konkurransen mot Happy feet og Casino royale.

Freedomland: Rollelisten inneholdt navn som Julianne Moore, Samuel L. Jackson og Edie Falco. Filmen var også basert på en bokbestselger av Richard Price. Likevel, kritikerne slaktet krimdramaet om rasehat og kidnapping, og publikum møtte ikke opp på kinoene.

A good year: Russell Crowe og Ridley Scott høres ut som et suksesspar. Det var de ikke for denne filmen. Historien om pengemannen Crowe som finner ut at andre ting i livet også kan være verdt noe, ble for bløt for Crowes mannlige fans og tiltrakk seg ikke hans kvinnelige.

Lady in the water: Knivene var slipt allerede før filmen kom ut. Det takket være en bok regissør M. Night Shyamalan skrev om prosessen med å lage filmen. Der fremsto han som sytete og viktig. Warner Bros. kjørte en massiv pr-kampanje, men filmen ble ingen suksess i USA.

Poseidon: Filmplakaten viste en katastrofe, og det ble nyinnspillingen av denne filmen også. Wolfgang Petersen brukte 160 millioner dollar til å lage en thriller om et luksusskip som synker. Det hadde tenåringene sett før.

The wicker man: Filmen er en nyinnspilling av kultklassikeren fra 1973. Nicolas Cage er sheriff, og hans triste fjes var ikke et sjakktrekk for markedsføringen. Filmen falt i tillegg mellom to stoler, og ble verken en thriller eller en skrekkfilm. Budsjettet var på 40 millioner dollar.