Grimstad: I overkant av 2000 hadde funnet veien til den lille festivalen med det store hjertet på festivalens første dag på Groos i Grimstad.

-Det er bedre enn noen gang før. I fjor hadde vi mellom 13 – 1500 besøkende på hele festivalen. Det har vi helt latterliggjort nå, smiler en fornøyd festivalleder Mikal Vassbotn, mens han vandrer fornøyd forbi festivalens velfylte camp. Men det var ikke bare de to trekkplastrene Mena og Ekdahl som sørget for fantastisk stemning. Det ble nemlig servert musikalske godbiter fra andre dyktige artister som; Ambleside, Elise Stubhaug, Vidar Vang, Magnus Eliassen og The Violent years. Som alle bidro til den orgien av en publikumsforelskelse det tettpakka musikkmaratonet virkelig ble.

Vang sang

-Det er herlig å være her, og helt fantastisk å spille her, smiler Vidar Vang, veldig fornøyd etter å ha gitt publikum en oppvisning i musikalsk glede sammen med Mikael Lindquist og Lise Sørensen. Trioen begynte å spille sammen for rundt et og et halvt år siden, og de har ingen planer om å slutte med det:

-Det er kjempebra å være en trio, og vi trives godt sammen. Den forrige plata spilte vi inn på bare fire dager! Det var et skikkelig kick, smiler de videre før de setter seg i skjærgården og nyter en øl og puplikumsprisvinneren under by:larm 2006, Magnus Eliassen.

Elsker Ekdahl

Ekdahl var den siste artisten som entret festivalscenen på fredagen, og hun sjarmerte publikum like lett som hun har gjort i så mange år før, men om hun ble like sjarmert av sørlandske konsonanter som snøvlet: -Jeg elsker deg, Lisa, er ikke like sikkert.

Maria Mena opplevde trøbbel med teknikken, men holdt hodet kaldt og skuldrene lave.

-Lydmannen er så glad i rumpa mi, skjønner dere, flørtet hun i stedet, og begynte å vrikke på den — til publikums elleville glede.

Kveldens program er heller ikke skralt, for både Briskeby og Turboneger er to av bandene som entrer den oppsatte ”scenen på plenen.”

-Vi er veldig spente på hvilket besøkstall vi kommer til å ende opp med til slutt. Vi har jo vært ekstremt heldige med været og sånn også, fortsetter en veldig fornøyd festivalleder før han må haste videre.