Jaa9 & Onkl P

Idrettsplassen kl 19.30

Jaa9 og Onkl P var definitivt heldige med været fredag kveld. Til tross for jevnlige kalde dusjer tidligere, var det en god del mennesker på Idrettsplassen for å få med seg høstens store norske hiphop-navn. For dét kommer de til å bli.

Med bondegrammatikk lagde duoen en mikstape som forsvant ut av hyllene med imponerende fart. Og som medlemmer av Dirty Oppland-kollektivet har de igjen klart å sette obsternasig bøllerap på dagsordenen.

I går fikk de hjelp av opplendingene Akjeft og Defekt, og sammen leverte de spor fra både mikstape, Dirty-skiva og det kommende albumet.

Låter som den landeplagende Kjendisparty slo upåklagelig an hos publikum, mens Bondegrammatikk til stor jubel ble gjestet av Jørg-1 fra Tungtvann. Noen svake låter gjorde at energien ikke var på topp hele tiden. Men konserten svingte seg betydelig opp mot slutten, og det ble til og med tid til et ekstranummer ti minutter før Tungtvann skulle ta over scenen!

Når Onkl P og Jaa9 slipper debutalbumet sitt i september, skal du ikke se bort fra at de har sparklet materialet så det virkelig er sylspisst. I mellomtiden får vi vente i spenning.

Walter N. Wehus