KRISTIANSAND: I slutten av november skal årets Urørt-finalister være klare. Hver uke fram til da skal to band duellere mot hverandre i NRK P3 sin konkurranse for nye og ukjente band. Lytterne bestemmer hvem som fortjener finaleplassen og dette offentliggjøres hver fredag. Honningbarna fra Kristiansand og Oslo-bandet Oslo Ess er det to første bandene ut. Låten Honningbarna konkurrerer med er «Borgerskapets Utakknemlige Sønner» mens Oslo Ess stiller med sangen «Gi Meg Noe Dritt».

En ære

— Det er en stor ære å være med på dette. Nå får vi se åssen det går, men uansett er det en stor bragd å ha vært med på kvalifikasjonsrunden, sier Erlend Valberg. Vokalisten og cellist i Honningbarna oppfordrer byens befolkning til å stemme alt de kan på internett eller SMS.

— Nå har de selv sjansen til å pushe kristiansandsmusikk, så vi håper de følger med på det vi gjør og ønsker å få oss videre i konkurransen, sier han.

Urørt finalen arrangeres i Trondheim 21.januar neste år.

Takknemlige

Punkbandet Honningbarna har tatt Norge med storm det siste halvåret. Nylig ble de booket til musikkbransjetreffet Bylarm i februar og sist måned ga de ut sin selvtitulerte debut ep. Plata fikk en femmer av Fædrelandsvennens anmelder.

— Bandet er en stor del av livet vårt for tiden og det er mye som skjer med oss. Det er det vi ønsker og det er gøy at arbeidet vårt gir frukter, sier Valberg som er svært takknemlig for måten Urørt på NRK P3 hjelper fram uetablerte band.

Flinke folk

Om konkurrentene i Oslo Ess har han følgende å si:

— De er et fett band med flinke og dyktige folk. Vi har veldig respekt for dem og har stor grunn til å frykte dem.

Honningbarna består Edvard Valberg (vokal/cello), Christoffer Trædal (gitar), Fredrik Justnes (gitar), Mathias Johansson (orgel), Lars Anfrido Emmelthun (bass) og Anders Eikås på slagverk. Alle guttene unntatt en er elever ved musikklinja på Vågsbygd videregående skole.

I Fædrelandsvennens helgebilag God Helg kan du førstkommende lørdag bli bedre kjent med guttene i Honningbarna.