ARENDAL: Gunnufsen vil ikke si noe om hvilken investor det dreier seg om, bortsett fra at den ikke har tilholdssted i Oslo.

— Vi har vært i kontakt med mange, men flere har falt fra på grunn av finanskrise og andre ting. Vi har en investor som er veldig interessert i festivalen, og som skal gå inn med et større beløp slik at vi får en positiv balanse, sier bookingsjef Toffen Gunnufsen i Hovefestivalen til fvn.no.

Festivalen har fått 2 millioner kroner av Aust-Agder Næringsselskap, men bidraget avhenger av at det kommer andre investorer inn. Hove søkte Aust-Agder utviklings- og kompetansefond om 1,1 millioner kroner, men fikk avslag. Etter at flere investorer trakk seg er det nå opp til den siste store investoren å stille med et beløp på om lag 5 millioner kroner.

Gransker festivalen

Hele festivalens innhold blir nå gransket med lupe av den potensielle investoren.

— Når en investor skal overta et arrangement har jeg forståelse for at de vil forsikre seg om at skuta er rimelig hel. Det er ganske komplisert, og har derfor tatt sin tid. Tallmenneskene og advokatene jobber på spreng for å få landet det her, sier Gunnufsen.

Bookingsjefen forteller at de håper å bli ferdige sent mandag kveld eller tirsdag formiddag. Tirsdag skulle konkursbegjæringen mot festivalen vært til behandling i Aust-Agder tingrett, men saken er nå utsatt på ubestemt tid. Tingretten opplyste til fvn.no mandag at de håper å få saken berammet til 23. desember.

- Er optimistisk

Årsaken til utsettelsen er at tingretten ikke har klart å forkynne begjæringen til styreleder Morten Sandberg. Ifølge tingretten skyldes det problemer med postgangen.

Skatt Sør har begjært festivalen konkurs på grunnlag av en ubetalt momsregning på 1,3 millioner kroner, en regning som skulle vært betalt innen 1. september. Etter å ha tatt kontakt med skattemyndighetene fikk festivalen tre måneders utsettelse.

Nå som rettsmøtet er utsatt får Hovefestivalen enda et par dager på seg til å få det formelle i orden.

— Jeg er optimistisk, sier Gunnufsen.