Rapperen Kanye West (31) skal tilbringe nyttårsaften hjemme hos seg selv for første gang på fem år.

«Stronger»-hitmakeren har hatt det travelt de siste månedene med nesten 100 spilte konserter. Nå har han bare lyst til å ta det med ro, og kommer ikke til å feste når klokka slår tolv i kveld.

Skal se noen filmer

— Hvis det er noen fester i New York med mitt navn på, så bare glem det! Jeg blir hjemme for første gang på fem år. Vi gjorde 98 konserter dette året!!! Jeg har bare lyst til å slappe av, spille litt basketball og se noen filmer, skriver Kanye West i sin blogg.

West er både rapper, sanger og plateprodusent, og har gjort stor suksess siden han ga ut debutalbumet «The College Dropout» i 2004. Han har vunnet utallige priser, deribant 10 Grammy-priser, og har fått mye skryt av kritikerne. Han er en av USAs best betalte rappere, og i 2008 har About.com ranket ham som den 8. beste Hip-Hop produsenten.

Nytt suksessalbum

Wests har totalt gitt ut fire album. Hans nyeste album «808s & Heartbreak» kom ut i november i år, og her viser stjernen seg fra en ny side. Han har gått bort fra rappingen, og synger på alle sangene.

West har uttalt til MTV at han skrev albumet som en form for terapi for å bearbeide sorgen etter morens død i november 2007. Han trengte også å få utløp for følelsene etter bruddet med forloveden Alexis Phifer få måneder senere. «808s & Heartbreak» gikk rett til topps på Billboard-listen i USA.