12. september var den opprinnelige releasedatoen for det mye omtalte nye albumet til metallegendene Metallica. Tirsdag denne uken fant de første versjonen av albumet veien ut på nettet, og albumet er allerede høyt oppe på listen over de mest nedlastede platene på piratnettstedet Pirate Bay. Flere andre torrentsider tilbyr også albumet til ivrige nettpirater.

PR

Metallica PR-maskin har jevnt og trutt sendt ut små glimt av hva vi kan vente oss. Nå har imidlertid ballongen sprukket. Metallicas trommeslager Lars Ulrich, mannen som i sin tid gikk til søksmål mot Napster for ulovlig spredning av bandets musikk, er foreløpig ikke bekymret over lekkasjen. Ifølge Blabbermouth mener Ulrich at dette bare er slik det er i dagens musikkverden.

— Dersom denne platen lekker over hele verden i dag eller i morgen så er det gode dager. Stol på meg. Alle er fornøyde. Det er 2008 og dette er bare slik det er i dag, uttalte Ulrich.

Anmeldelse

Amerikanske Rolling Stone Magazine er i skrivende stund det eneste musikktidsskriftet som har fått tillatelse til å anmelde det nye albumet. Magasinet gir «Death Magnetic» fire av fem stjerner, og slår fast at platen er den musikalske versjonen av Russlands invasjon av Georgia. «Et plutselig aggressivt utfall fra en sovende gigant» er en av beskrivelsene som brukes. Anmelderen slår også fast at dette er lyden av Metallica som lærer å bli Metallica på nytt. Fansen er enda mer fornøyde med albumet, og leserne som har anmeldt platen har gitt den en snittkarakter på 4,5 stjerner.

Kritikk

I forrige uke fikk Metallica kritikk fra Lyd & Bilde-redaktør Lasse Svendsen. I et intervju med Farojournalen hevdet Svendsen at lydkvaliteten var for dårlig på den nye singelen «The day that never comes».

— Cymbalene lyder som knust glass, trommene som trær som sprekker og gitarene – som er like høyt mikset - høres ut som noen har dyttet en baufil i øregangene mine, uttalte Svendsen.

Singelen ble hastig fjernet fra iTunes fordi lydkvaliteten er for dårlig, skriver FaroJournalen onsdag.