— Musikken er tilgjengelig for alle hvis de vet hvordan de får tak i den. Jeg sier "f**king go for ut!", uttaler vokalisten i bandet Snow Patrol, Gary Lightbody, til The Belfast Telegraph.

Lightbody mener vi må akseptere at folk laster ned musikk ulovlig, fordi det er en del av vårt moderne samfunn.

- Skulle ikke fått fengselsstraff

Han reagerer sterkt på dommen mot de skandinaviske piratene i Pirate Bay, som må tilbringe ett år i fengsel samt betale en erstatningssum på 30 millioner svenske kroner. De fire gründerne ble alle dømt for medvirkning til spredning av opphavsrettsbeskyttet materiale.

— De skulle ikke ha fått fengselsstraff. Ett år i fengsel for noen som gjør det er helt vilt. Staffen passer ikke til forbrytelsen, sier Lightbody.

Pirate Bay-saken kan bli gjenopptatt etter det kom fram at dommeren mulig var inhabil.

Oppfordrer til nedlasting

Lightbody oppfordrer fansen til å laste ned Snow Patrols musikk ulovlig på nettet. Snow Patrol er et alternativt rockeband fra Nord Irland og Skottland, og har kommet med hits som «Run», «Chasing Cars» og «Signal Fire». De har totalt solgt over syv millioner album verden over.

Selv om vokalisten ikke er imot ulovlig nedlasting, kjøper han fortsatt sin egen musikk.

— Jeg elsker å sitte med et album i hendene og kikke gjennom vedlegget og se på kunsten. Det mister du når du laster ned musikk, sier han.