– Dattera mi på seks år ville ikke engang gi meg nattaklem etter søndagens episode fordi hun syns jeg hadde vært så slem. Hun gråt fordi jeg ødela for kjæresteparet og hun brukte litt tid på å komme over det.

Det forteller Anthony Bratli, som bare ikke har fått pepper fra seerne etter å ha dolket kompisen Øyvind i ryggen: Hans egne barn reagerte også.

– Den eldste på 17 synes jeg gjør en bra figur. Hun på 11 synes det er litt både òg.

45 meldinger

Anthony Bratli og Øyvind Olsen fikk god kontakt på lag Nord og inngikk en allianse. Men ved første mulige Øyråd brøt Bratli avtalen og sendte Olsen ut av ekspedisjonen, noe sistnevnte ble svært overrasket over. Han umiddelbare reaksjon i søndagens «Robinson»-episode var følgende:

«Jeg får ta av meg hatten gutta. Seriøst liksom.»

– Etter søndagens episode fikk jeg mange hat-sms-er. «Fy skam deg» og «Tenk å stikke bestekompisen sin i ryggen på den måten». Jeg har fått 11 hat sms-er og 34 positive sms-er, så alt i alt går jeg i pluss, forteller Bratli og legger til:

– De positive meldingene sier: «Kjempebra» «Endelig litt action» «Sånn skal spillet være».

Skjelt ut på gata

Men det er ikke bare på telefonen Bratli får kritikk. Også på gata får han så øra flagrer:

– En budbilsjåfør skjelte meg ut, men etter vi hadde pratet en liten stund sa han: «Du virker ikke så verst likevel, du!»

– Så det er litt opp og ned å være drittsekk på tv?

– Det var dine ord. Jeg kunne godt være foruten det stempelet, erklærer Bratli.

– Har du ikke dårlig samvittighet?

– Jo, jeg har jo dårlig samvittighet, men jeg bør jo egentlig ikke ha det. Det er jo bare et spill. I episoden ser du jo at jeg sliter med avgjørelsen også. Da Øyvind sa at han stolte 100 prosent på meg under søndagens program, tenkte jeg: «Ikke si det da».

Har god kontakt med Øyvind

Det var slettes ikke meningen at Anthony Bratli skulle peke seg ut som sesongens drittsekk. Det var heller motsatt ifølge han selv.

– Jeg så Peter i fjor og tenkte at sånn skal jeg i hvert fall ikke være. Men mange synes jeg framstår som sympatisk også. Jeg ble kalt «pappa» på ekspedisjonen fordi jeg passet på folk og ba dem drikke vann.

Bratli forteller at han har god kontakt med Øyvind Olsen den dag i dag. Guttene tekster, mailer og ringer hverandre 1-2 ganger i uka. Og snart skal de kanskje på tur sammen.

– Å sitte med Øyvind i en eventuell finale, da hadde jeg ikke hatt en sjanse. Derfor stemte jeg ham ut.

Knakk ribbein på konkurrent

Men det var ikke bare utkastelsen av Øyvind som har gitt Anthony negativ publisitet. I fjerde episode knakk Bratli fem ribbein på Johnny Nordseth under en konkurranse.

– Jeg var så uheldig å knekke noen ribbein på Johnny. Alle ser at det var et uhell, men på tv ble det fokusert veldig på det. Johnny og jeg tok hverandre i hånden og ga hverandre en klem etter brytekampen, men det ble selvfølgelig ikke vist, forklarer Bratli, som fikk kritikk av lag Sør for å ha skadet Nordseth med vilje.

– Det skjer i kampens hete og jeg brukte ingen ufine midler. Jeg har svart belte i karate, men der slår man og sparker. I konkurransen var det regelrett bryting som foregikk.

Foto: TV 3
Foto: TV 3
Foto: TV 3