LINDESNES: — Dette blir moro, det kan du stole på. Vi har 20-årsjubileum neste år, og er overbevist om at vi skal trekke fullt hus, sier styremedlem Alv-Tore Romedal i Lindesnes Trekkspillklubb til Fædrelandsvennen.

Og det er nettopp neste sommer det nå – nær sagt – er bekreftet at den folkekjære trekkspillklubben får boltre seg i Bjørvika.

I går ettermiddag kom beskjeden om at Den Norske Opera & Ballett vil gjøre et forsøk på å innpasse de glade jubilanter i det noe løsere sommerprogrammet for 2010. Ordfører reiser inn

Dette skjer blant annet etter press, eller en uttalelse, fra de fem ordførerne i Lindesnes-regionen. De understreket betydningen av at den norske kulturarv føres videre.

— Jeg har lyst å reise inn og se Operaen. Om jeg i tillegg kan se Lindesnes Trekkspillklubb, som har kjempet for dette så lenge, vil det være fantastisk, sier Lindesnes-ordfører Ivar Lindal.

Lindal mener det er på høy tid at dørene åpnes for hans sambygdinger.

Lang ventetid

  • En sånn storstue, som er betalt av det norske folk, må være litt romslige med hvem de slipper til. Det er helt åpenbart at klubben treffer det brede lag av folket, uttaler ordføreren.

I februar 1998, like etter operavedtaket ble gjort i Stortinget, sendte trekkspillklubben sin søknad. Men Den Norske Opera ga aldri lyd fra seg i retning landets sydligste punkt.

-Vi var de første som booket oss inn, hevder Alv-Tore Romedal.

I årenes løp har de fylt opp alle landets konserthus, blant annet 15 år på rad i Stavanger. De har dessuten lagt USA for sine føtter ved gjentatte anledninger. Men det blir ingen fiksfakserier for fiffen i Oslo.

— Vi stiller med vår egenart og vårt særpreg, om det er i Vigeland eller i Operaen, poengterer Romedal.

Plansjef for Den Norske Opera & Ballett, Øyvind Lunestad, skrev følgende i sin mail til ledelsen i trekkspillklubben i går ettermiddag:

«Vi arbeider for fremtidige sesonger for å få til et sommerprogram av en ledigere karakter enn vårt ordinære sesongprogram. (…) Jeg foreslår derfor at vi holder kontakten, og ser på når vi kunne plassert en konsert med Lindesnes Trekkspillklubb som en del av dette programmet.»

Klubben kvitterte umiddelbart med å takke ja. Plansjef Lunestad var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.

OPERAEN: Snart kan Lindesnes trekkspillklubb innta operalokalene i Bjørvika. Foto: Ingvill Dybfest Dahl. Foto: Ingvill Dybfest Dahl