KRISTIANSAND: — Dem som jeg har hatt inne til samtale så langt har alle sagt at de ikke kjenner seg igjen i innholdet som Hetland beskriver i boken, sier politistasjonssjef Ole Hortemo til fvn.no.

Sjokk og skuffelse Tidligere pressesjef i Quartfestivalen, Pål Hetland, skapte sjokkbølger da han for litt over én uke siden lanserte boka "Quart - den usminkede historien om Norges viktigste festival". I boka om det indre og ukjente liv i Quart påstår Hetland blant annet at politiet nærmest stilltiende godtok at det florerte med narkotika blant artister.

Eks-pressesjefen påstår også at Quart-organisasjonen fôret artister, kjendiser og bransjefolk med betydelige mengder narkotika, og at den kriminelle virksomheten var satt i system.

— I møtene har jeg uttrykt stor skuffelse dersom påstandene er riktige. Men dette har blitt blankt avvist fra samtlige, sier Hortemo.

Etter at boka ble lansert har tidligere ledere i Quartfestivalen tatt kontakt med politiet én etter én. Hortemo hadde et møte på fredag og et på mandag. Det gjenstår også noe møtevirksomhet, sier Hortemo.

For politiet i Kristiansand kom boka til Hetland som en stor overraskelse. Hortemo opplevde samarbeidet med quartledelsen som svært godt, og at forholdet var bygget på gjensidig tillit og åpenhet.

— Dersom det er riktig at folk i staben systematisk drev med straffbare handlinger, er det meget skuffende, sa politistasjonssjefen til Fædrelandsvennen like etter lanseringen.

Ny tillit Etter å ha hatt samtaler med flere stabsmedlemmer er oppfatningen en annen.

— I løpet av møtene har oppfatningen av en seriøs festivalledelse blitt gjenopprettet. Det er svært viktig med tanke på framtidige arrangementer hvor politiet skal ha en sentral rolle, sier Hortemo.

Men politistasjonssjefen sier likevel at Quart-boka får konsekvenser for hvordan politiet vil opptre i forhold til framtidige arrangementer. Dette gjelder blant annet politiets mulighet for å kontrollere backstage-områder.

— I møtene har jeg vært tydelig på at politiet ikke vil inngå tilsvarende avtaler som vi hadde med Quartfestivalen, hvor backstage ble ansett som privatområde. I framtiden vil vi ha adgang til alle arrangementsområder, og dette var det forståelse for, sier Hortemo.

Politiet har ennå ikke tatt stilling til om de ønsker å straffeforfølge Hetland på bakgrunn av påstandene i boka. Tidligere har Hortemo uttalt at han først vil se hva som dukker opp i media.

Les også: - Fryktelig skuffet over Quart

Epost med Hetland Hortemo sier at han har vært i kontakt med Hetland via epost, men han vil ikke gå inn på detaljer.

— Hetland har henvendt seg på en ryddig og grei måte, og jeg har besvart hans henvendelse, sier Hortemo.

Fvn.no har vært i kontakt med Pål Hetland, men han ønsker ikke å kommentere kontakten med Hortemo.

— Det er et forhold mellom meg og politiet, er Hetlands eneste kommentar.

Fvn.no har vært i kontakt med flere tidligere ledere i festivalen, men de fleste av dem ønsker ikke å kommentere samtalene de har hatt med politiet.

Tidligere produksjonssjef, Espen Hille, sier imidlertid at samtalene har vært oppklarende.

— Jeg har vært i telefonkontakt med politiet, og sagt at jeg ikke kjenner meg igjen i narkotikapåstandene. Jeg mener vi hadde et godt samarbeid med politiet, og at rutinene var gode. Bortsett fra det synes jeg boka til Hetland er meget god, sier Hille.