Freeman er ifølge BBC ved godt mot etter søndagens ulykke. Den 71 år gamle filmstjernen har en brukket arm, en brukket albue og en skulderskade etter det alvorlige bilkrasjet.

Skuespillerens talskvinne Donna Lee opplyser at Freeman må gjennom flere operasjoner etter ulykken, men at han forventes å komme fra det uten varige men.

Til sykehus i Memphis

Ulykken skjedde utenfor Charleston i Mississippi, ikke langt fra et av Freemans flere hjem. Skuespilleren skal selv ha sittet ved rattet da bilen skar ut av veien, og rullet rundt flere ganger før den ble stående i en grøft.

Både Freeman og hans kvinnelige passasjer ble fraktet til sykehus med helikopter, og de første rapportene fra sykehuset gikk ut på at tilstanden var alvorlig for skuespilleren. Ifølge talskvinnen er Freeman nå flyttet til sykehusets «Elvis Presley Memorial Trauma Center».

Fleipet med redningsarbeiderne

Clay McFerrin, redaktør i den lokale avisen Sun-Sentinel, kom til ulykkesstedet kort tid etter ulykken, mens Freeman fremdeles satt fastklemt i vraket.

— Han var våken og bevisst, og fleipet på et tidspunkt med redningsarbeiderne, sier redaktøren til Associated Press.

«No freebies, no freebies», skal Freeman ha fleipet da en av personene på ulykkesstedet prøvde å ta bilder med en mobiltelefon.

Kan ha sovnet

Både Freeman og passasjeren hadde på seg sikkerhetsbelter da ulykken skjedde, sier Ben Williams i Mississippi Highway Patrol ifølge BBC. Han kan også bekrefte at det ikke var andre personer eller kjøretøy innblandet i ulykken.

— Det er ingenting som tyder på at det var alkohol eller medikamenter inne i bildet, sier politimannen som antyder at Freeman kan ha sovnet bak rattet.